Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O româncă din Marea Britanie este prima pacientă care a primit un tratament experimental pentru Covid, pe bază de interferon

Un tratament experimental pentru Covid-19 a fost testat, în premieră, pe o româncă din Marea Britanie. E încă o încercare de a mai limita proporţiile dezastrului, în condiţiile în care Marea Britanie este pe primul loc la numărul de decese în Europa. Miercuri s-a înregistrat un număr record de morţi - 1.564.

de Redactia Observator

la 15.01.2021 , 11:07

  • O româncă este prima persoană care a primit un tratament experimental, în Marea Britanie
  • Un inhalator cu interferon ar putea preveni unele complicaţii ale infectării cu coronavirus

Un inhalator cu interferon, conceput la universitatea din Southampton, ar putea preveni unele complicaţii ale infectării cu noul coronavirus. O româncă este cea dintâi care a primit tratamentul. Alexandra Constantin are 34 de ani şi este internată la o clinică din Hull, unde este testat inhalatorul.

Britanicii trec prin a treia carantină naţională, dar numărul de infectări nu scade. Spitalele sunt arhipline: unii pacienţi din Londra au fost trimişi tocmai la o secţie de terapie intensivă din Newcastle, la aproape 500 de kilometri distanţă. 

Nu mai este loc nici pentru cei ce pierd lupta cu boala. În diferite oraşe au fost amenajate în grabă şase morgi temporare. Cea mai nouă, cea de lângă Londra, poate primi 1300 de corpuri neînsufleţite. 

Vezi și

Restricţii dure adoptate de autorităţi, pentru limitarea transmiterii comunitare 

Până acum, în Regatul Unit au fost infectaţi peste trei milioane de oameni. Regulile carantinei sunt stricte, iar cei ce le încalcă pot fi amendaţi cu până la 200 de lire sterline. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Analizăm lucrurile în mod constant şi vom continua să facem asta. Dacă este nevoie să înăsprim restricţiile, lucru pe care nu îl exclud, domnule Preşedinte, atunci vom reveni în Camera Comunelor. 

Medicii au acum încă un duşman: iarna neobişnuit de aspră, care, în unele regiuni, a paralizat traficul rutier. Ambulanţele circulă greu, iar mai multe centre de vaccinare şi-au suspendat activitatea, deoarece este foarte greu să se ajungă la ele. 

Marea Britanie rămâne, totuşi, numărul 1 în Europa când vine vorba despre vaccinare. În cinci săptămâni au fost administrate peste două milioane de doze, iar obiectivul executivului britanic este să vaccineze peste 15 milioane de oameni până la mijlocul lunii viitoare. Au fost amenajate centre în care britanicii primesc injecţia fără să coboare din maşini. 

Andrew Hodgson, directorul unei farmacii: Am amenajat acest spaţiu de la zero, în trei sau patru săptămâni. Iar întreaga echipă este încântată să fie parte din campania de vaccinare. 

Iar bogaţii din Regatul Unit sar rândul la vaccinare. Un club al milionarilor organizează excursii în India şi Emiratele Arabe Unite, în cadrul cărora membrii săi sunt imunizaţi. Ajunşi la destinaţie, sunt cazaţi într-un hotel de lux pentru trei săptămâni, timp suficient pentru a primi ambele doze.     

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri externe » O româncă din Marea Britanie este prima pacientă care a primit un tratament experimental pentru Covid, pe bază de interferon