Antena Meniu Search
x

Scrisoare veche de peste 80 de ani, în care o fetiţă îi cere cadouri lui Moş Crăciun, a fost descoperită de arheologii din Strasbourg

Arheologii alsacieni au descoperit în timpul unei săpături o scrisoare către Moş Crăciun scrisă cel mai probabil de o fetiță, în anii '30.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 04.08.2021, 10:04

Nu a ajuns la destinație în acel moment, dar această descoperire este încă un cadou frumos. Arheologii alsacieni au găsit scrisoarea veche de peste 80 de ani în timpul unor săpături, relatează BFM TV .

Situl unde arheologii efectuau săpăturile se află pe locul vechilor mori Becker, situate între Strasbourg și Illkirch-Graffenstaden. Ei lucrau pentru a efectua o evaluare a potențialului arheologic, înainte de potențiale lucrări de demolare sau transformare. Pe Facebook, organizația precizează că plicul, pe care este scris „Tatăl Crăciun în cer”, a fost descoperit în camerele de la parterul unui fost depozit transformat într-o locuință, plin de mucegai și ros de şoareci.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autoarea scrisorii este probabil o fetiță care ar fi scris-o în 1935 sau 1936. Ea îi cere lui Moş Crăciun „o bicicletă” sau „un carusel mic” și  îi transmite lui Moș Crăciun că citeşte bine, iar aceste două cadouri ar face-o să se descurce şi mai bine cu cititul.

Arheologii au identificat fata, moartă de câțiva ani, potrivit Adrien Vuillemin, managerul operațiunilor de pe șantier. Din motive de confidențialitate, numele ei nu a fost făcut public. Se vor efectua cercetări genealogice pentru a găsi posibili descendenți. Arheologii vor să trimită scrisoarea către arhivele din regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Scrisoare veche de peste 80 de ani, în care o fetiţă îi cere cadouri lui Moş Crăciun, a fost descoperită de arheologii din Strasbourg