Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără a crezut că a învins cancerul, dar a murit răpusă de cumplita boală. Medicii din UK credeau că sunt semnele menopauzei premature

Tragedie cumplită pentru o familie, patru copii şi-au pierdut mama, răpusă de cancer la doar 27 de ani. Ştia că învinsese, dar boala s-a întors înapoi, mai puternică, iar medicii nu au mai putut face nimic.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.04.2021, 13:56

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Lizzy Evans a fost diagnosticată cu cancer de col uterin la scurt timp după ce a aflat că este însărcinată cu al patrulea copil. Vestea a căzut ca un trăznet peste familie. A fost nevoită să nască mai devreme cu opt săptămâni pentru a-şi putea începe tratamentul cât mai devreme, avea speranţa că totul va fi bine, se va vindeca şi îşi va putea vedea copiii crescând.

„Eram însărcinată cu fiica mea cea mică când am început să sângerez mult. Eram ba acasă ba la spital, apoi când mi-au verificat colul uterin au descoperit că ceva era anormal. Am făcut o biopsie şi am primit diagnosticul de cancer de col uterin” a povestit mama.

În mai anul trecut, tânăra de 27 de ani din Bagillt, Flintshire, aflase că a învins. Cancerul nu mai era, medicii o anunţaseră cu bucurie că tot greul a trecut.

Liniştea de dinaintea furtunii

Pe acelaşi subiect

Câteva luni mai târziu, Lizzy a început să simtă dureri musculare cronice în tot corpul. Deveniseră constante, motiv pentru care a mers din nou la doctor, potrivit Daily Star. Cadrele medicale au considerat simptomele ca fiind semnul unei menopauze timpurii provocate de tratamentul împotriva cancerului.

Durerile nu au încetat, ba chiar au devenit atât de puternice încât a fost transportată ulterior de urgenţă la spital. Analizele deveniseră clare: cancerul s-a întors. Se răspândise în plămâni, coloană şi creier. Era în stadiu terminal.

Frământările tinerei se adeveriseră, dar lupta era deja pierdută. Nu mai putea decât să se „bucure” de ultimele clipe rămase cu familia.

Lizzy a vorbit despre experiența sa din săptămânile premergătoare morții sale şi despre dificultatea de a ajunge la medic pentru controalele regulate, din cauza pandemiei de coronavirus: „Să aflu că am cancer pentru prima dată a fost un şoc masiv, apoi după ce mi-au spus că am învins boala am crezut că putem merge mai departe cu viaţa noastră, că ne putem întoarce la normal; când mi-au spus că s-a întors cancerul... atunci a fost teribil”

Cu inima frântă, tânăra mamă și familia ei au început o campanie de strângere de fonduri pentru a-și face amintiri cu copiii ei, în vârstă de nouă ani, opt, doi şi un an. S-a căsătorit cu partenerul ei Joshua Evans, în vârstă de 29 de ani, la casa mamei sale și a sperat să fie admisă într-unul din studiile clinice care i-ar mai fi oferit o şansă. A trebuit însă să-și facă planuri pentru propria înmormântare după ce medicii i-au spus că nu se mai poate face nimic pentru ea. Era prea bolnavă, neffind astfel eligibilă pentru niciun studiu clinic. A murit înconjurată de familie, pe 31 martie 2021.

„Avem inima îndoită de durere, ne lipseşte atât de mult. O iubim cu toată inima noastră. Viaţa nu este corectă, a fost atât de crudă cu Lizzy. Avea doar 27 de ani, avea toată viaţa înainte. A avut un impac uriaş şi a lăsat o amprentă pe inimile tuturor. Este atât de goală lumea fără ea, nu va mai fi niciodată la fel” a spus mama ei, Chrissy Davies.

Strângerea de fonduri înființată de către organizația de caritate Belief este încă activă, fiind strânsă până acum suma de peste 2000 de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O tânără a crezut că a învins cancerul, dar a murit răpusă de cumplita boală. Medicii din UK credeau că sunt semnele menopauzei premature