Antena Meniu Search
x

O unitate de elită a armatei SUA se antrenează în România. Reportaj CBS: Militarii sunt pregătiţi să treacă în Ucraina dacă războiul escaladează

Divizia 101 aeropurtată a Armatei SUA a fost trimisă în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și NATO. Unitatea de infanterie ușoară este antrenată să fie trimisă pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă. Militarii americani se antrenează alături de trupele din România la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina, notează CBS.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 16:53

Divizia 101 aeropurtată a Armatei SUA a fost trimisă în Europa după aproape 80 de ani
O unitate de elită a armatei SUA se antrenează în România. - Captură video YouTube/CBS

Locul ales pentru aceste exerciții este foarte aproape de granița cu Ucraina și de zonele în care trupele rusești le-au cucerit pornind dinspre Peninsula Crimeea. În aceste condiții, amenințarea pentru România și aliații din NATO a crescut în ultimele luni, fiind decisă trimiterea unei unități de elită.

"Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO", a declarat generalul de brigadă John Lubas. "Aducem o capacitate unică, din capacitatea noastră de atac aerian. Suntem o forță de infanterie ușoară, dar din nou, aducem această mobilitate cu noi, cu avioanele noastre și atacurile aeriene."

Militarii se pregătesc pentru a răspunde tacticilor rusești

Exercițiul comun al trupelor românești și ale celor americane a avut loc cu muniție de război, scopul acestor manevre a fost acela de a recrea și combate tacticile folosite de trupele lui Vladimir Putin pe frontul din Ucraina, un mesaj clar destinat Moscovei și aliaților din NATO, subliniază jurnaliștii americani.

Pe acelaşi subiect

"Adevărata semnificație pentru mine, să vedem trupele americane aici, este ca și cum ai avea aliați în Normandia înainte ca vreun inamic să fie acolo", a declarat generalul Iulian Berdilă, făcând trimitere la bătălia din cel de-Al Doilea Război Mondial de pe coasta de nord a Franței.

În total, aproximativ 4,700 de soldați din baza de la Fort Campbell, Kentucky, au fost trimiși pentru a consolida flancul estic al NATO.

Colonelul Edward Matthaidess a declarat că el și trupele sale sunt cele mai apropiate forțe americane de luptele din Ucraina. Din punctul lor de vedere, au urmărit îndeaproape forțele rusești, pregătindu-se împotriva manevrelor și echipamentelor acestora folosite în război.

Comandantul militarilor americani trimiși în România explică faptul că aceștia sunt mereu gata să lupte pentru a proteja teritoriul NATO și că, dacă rușii vor escalada conflictul , sunt pregătiți să traverseze granița în Ucraina.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » O unitate de elită a armatei SUA se antrenează în România. Reportaj CBS: Militarii sunt pregătiţi să treacă în Ucraina dacă războiul escaladează