Antena Meniu Search
x

Obuziere Panzerhaubitze 2000 care trebuiau să ajungă în Ucraina, oprite în trafic de poliția italiană

Trei tancuri Panzerhaubitze 2000 care trebuiau să ajungă în Ucraina au fost oprite de polițiștii rutieri din Napoli la un punct de control de pe autostrada Salerno-Caserta din cauza unor încălcări ale legislației transporturilor. După cum au explicat oamenii legii, camioanele folosite de firmele private care s-au ocupat de această operațiune nu aveau revizia periodică la zi, notează Il Mattino.

de Adrian Popovici

la 30.06.2022, 20:10

Panzerhaubitze 2000
Poliția italiană a identificat încălcări ale legislației transporturilor în cazul unor tancuri care urmau să ajungă în Ucraina - Profimedia

În plus, pe lângă problemele legale în ceea ce privește camioanele și platformele folosite, polițiștii au și că unul dintre șoferii care făceau parte din această expediție nu avea autorizările necesare pentru a face acest lucru.

Ce a decis poliția italiană în acest caz?

Deși tancurile ar trebui să ajungă în Ucraina, oamenii legii au decis să întoarcă trei tancuri la baza Persano pentru a fi reîncărcate într-un camion care respectă legislația italiană. În ceea ce privește restul expediției, șoferii și-au putut continua drumul către Bologna. După ce vor ajunge în acest oraș urmează să fie trimise în Germania și, ulterior, armatei ucrainene.

Statul Major al Apărării precizează într-o notă că "vehiculele transportate, tancuri Pzh2000, se îndreptau spre Germania pentru un exercițiu. Transportul vehiculelor care provin de la baza militară a Persano di Salerno a fost responsabilitatea unei companii private care, din verificările efectuate, nu avea documentația necesară".

Exercițiul despre care vorbesc militarii italieni, Dynamic Front 22, este programat în perioada 6 - 24 iulie și are loc în poligon de la Grafenwoehr (Germania). Manevrele au loc sub coordonarea trupelor americane detașate în Europa și Africa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Obuziere Panzerhaubitze 2000 care trebuiau să ajungă în Ucraina, oprite în trafic de poliția italiană