Antena Meniu Search
x

China ia din nou partea Rusiei: "Preocupările rezonabile ale Rusiei ar trebui respectate"

Îngrijorările Rusiei cu privire la Ucraina trebuie "respectate" în acelaşi mod ca şi cele ale altor actori din această criză care ameninţă să degenereze în conflict, a declarat, sâmbătă, şeful diplomaţiei chineze Wang Yi.

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 16:50

China ia din nou partea Rusiei: "Preocupările rezonabile ale Rusiei ar trebui respectate"
- Shutterstock

"Toate părţile au dreptul să-şi exprime preocupările, iar preocupările rezonabile ale Rusiei ar trebui respectate şi luate în considerare în mod egal", a declarat ministrul chinez la conferinţa de securitate de la München.

El a vorbit prin video, în contextul în care Beijingul a susţinut Moscova în această criză.

Ministrul chinez a mai spus că nicio ţară, nici măcar o superputere, nu ar trebui să înlocuiască normele internaţionale cu propria ei voinţă. "Nicio ţară nu ar trebui să fie obsedată să întoarcă roata istoriei şi să repete greşelile trecute de a crea alianţe rivale", a adăugat el.

Șefa Comisiei Europene acuză Rusia și China că vor să impună "legea celui puternic"

Pe acelaşi subiect

Rusia vrea să "submineze" arhitectura europeană de securitate şi desfăşoară "o încercare flagrantă de a rescrie regulile ordinii internaţionale”, a afirmat, sâmbătă, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple, ne confruntăm cu o încercare flagrantă de a rescrie regulile ordinii internaţionale", a declarat Von der Leyen la Conferinţa de Securitate de la München, unde a denunţat, de asemenea, o alianţă între China şi Rusia pentru a impune "legea celui mai puternic".

Joe Biden este convins că Putin a decis să invadeze Ucraina

Aseară, preşedintele american s-a declarat convins că omologul său rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina. "În acest moment, sunt convins că a luat decizia. Avem motive să credem asta", a declarat Joe Biden la Casa Albă, potrivit CNN. El a precizat, însă, că Rusia încă poate alege calea diplomaţiei.

"Avem motive să credem că forțele ruse plănuiesc și intenționează să atace Ucraina în următoarea săptămână, în următoarele zile", le-a spus Biden jurnaliştilor, întrebat dacă are indicii că preşedintele Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

Un soldat ucrainean a fost ucis în bombardamentele din estul ţării

 Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineaţa de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. "În urma unui atac cu obuze, un soldat ucrainean a fost ucis", transmite comandamentul militar comun din estul Ucrainei.

Forțele guvernamentale ucrainene și rebelii pro-ruși au raportat o creștere a bombardamentelor în est în ultimele zile. Washingtonul și alți aliați occidentali spun că ar putea face parte dintr-un pretext rusesc de a invada Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China ia din nou partea Rusiei: "Preocupările rezonabile ale Rusiei ar trebui respectate"