Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia începe să simtă efectele izolării internaţionale. Armenia şi Austria anunţă că îl vor aresta pe Putin, dacă va ajunge pe teritoriul lor

Posibilitatea unei noi contraofensive a Ucrainei pare să-i preocupe tot mai mult pe generalii şi politicienii din Rusia, deşi aceştia susţin că armata lor va respinge orice atac. Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al consiliului de securitate, nu a ezitat să ameninţe cu armele nucleare dacă Ucraina ar încerca recucerirea Crimeei. Deocamdată, forţele ruse continuă atacurile şi bombardamentele: în cursul zilei de ieri, 10 civili au fost ucişi şi 20 au fost răniţi, în diferite regiuni ale Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 25.03.2023 , 07:20

La Bahmut şi în alte puncte fierbinţi ale liniei de front din Donbas, forţele ruse au continuat atacurile, fără a face progrese semnificative. Tot într-o localitate din Donbas s-a produs şi cel mai grav bombardament din ultimele 24 de ore. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa după ce o rachetă a lovit un adăpost unde localnicii se pot odihni la căldură, cu acces la reţeaua electrică şi la internet. Alţi cinci civili au murit în urma unor atacuri separate, tot în Donbas şi în nordul ţării. Dar generalii ucraineni ca şi experţii occidentali consideră că ofensiva ruşilor îşi pierde suflul. Şi chiar la Kremlin se vorbeşte tot mai des de o contraofensivă a Ucrainei. 

Dmitri Medvedev, fost preşedite al Rusiei: Fiecare zi în care armele occidentale sunt livrate Ucrainei ne aduce tot mai aproape de apocalipsa nucleară. 

Zelenski crede în victorie

Vezi și

Şi comandanţii ucraineni evocă un apropiat contraatac, dar fără precizări, pentru a nu divulga informaţii importante. Preşedintele Zelenski a asistat la ceremonia de absolvire a unei promoţii de noi ofiţeri ai Gărzii Naţionale şi şi-a exprimat, din nou, încrederea în victorie.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Nu am nicio îndoială că vom putea apăra Ucraina şi vom obţine, pentru poporul ucrainean, securitate pe termen lung, libertate şi pace. 

De cealaltă parte, Rusia începe să simtă efectele izolării internaţionale. Două ţări care au avut, în trecut, relaţii bune cu Moscova, Armenia şi Austria, anunţă că vor executa mandatul de arestare al lui Vladimir Putin, dacă acesta va ajunge pe teritoriul lor. Iar alianţa Rusiei cu China, confirmată prin vizita preşedintelui Xi la Moscova, are limitele sale. 

Forţele ruse şi ucrainene, acuzate de ONU de execuţii şi răpiri

Joe Biden, preşedintele SUA: Tot aud, de trei luni, cum "China va furniza Rusiei armament important, şi vor... ", voi (n.r. - ziariştii) aţi vorbit cu toţii despre asta. Dar încă nu au făcut-o! Nu înseamnă că nu o vor face, dar nu au făcut-o până acum. 

Mandatul de arestare a lui Putin a fost emis de Curtea Penală Internaţională pentru deportarea unor copii din teritoriile ocupate. Poate ca o consecinţă, ruşii încep să repatrieze aceşti copii, dar până acum numai şapte au revenit alături de familii. Instituţiile internaţionale păstrează echilibrul: o misiune a ONU acuză atât forţele ruse, cât şi pe cele ucrainene de execuţii ale unor prizonieri de război şi răpirea şi maltratarea unor civili. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Ştiri externe » Rusia începe să simtă efectele izolării internaţionale. Armenia şi Austria anunţă că îl vor aresta pe Putin, dacă va ajunge pe teritoriul lor