Antena Meniu Search
x

Oficialii de la Kremlin nu ar fi ştiut că preşedintele Vladimir Putin va invada Ucraina

Oficialii de la Kremlin nu au ştiut că preşedintele rus Vladimir Putin va invada Ucraina şi au fost şocaţi de severitatea sancţiunilor occidentale impuse din această cauză, a relatat o agenţia independentă de investigaţii din Rusia, citată de Business Insider.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 07:25

Oficialii de la Kremlin nu ar fi ştiut că preşedintele Vladimir Putin va invada Ucraina
- Profimedia

Un oficial de rang înalt a declarat că oamenii de la Kremlin „nu au ştiut” că va fi o invazie totală şi că mulţi au fost şocaţi când a apărut vestea atacului, notează Mediafax. În perioada premergătoare invaziei, cabinetul lui Putin se pregătise doar pentru a face faţă sancţiunilor occidentale introduse din cauza deciziei Rusiei de a recunoaşte independenţa regiunilor ucrainene Luhansk şi Doneţk la 21 februarie, nu pentru o invazie, a declarat pentru Agency o sursă apropiată administraţiei lui Putin.

După invazie, SUA, UE şi Marea Britanie au sancţionat entităţi şi persoane fizice ruse, confiscând bunuri aparţinând celor mai apropiaţi oameni de Putin şi eliminând băncile ruseşti din sistemul financiar global SWIFT. Un oficial a precizat pentru sursa citată că oamenii de la Kremlin nu pot demisiona din posturile lor, deoarece acest lucru ar fi văzut ca o trădare. "Poţi demisiona doar la închisoare", a spus acesta. Raportul întăreşte ideea că multe din deciziile Rusiei sunt luate direct de Putin sau de un cerc extrem de răstrâns din jurul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Oficialii de la Kremlin nu ar fi ştiut că preşedintele Vladimir Putin va invada Ucraina