Antena Meniu Search
x

Oligarhii ruși, vizați de sancțiuni din partea americanilor pentru amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016

SUA plănuiesc să sancţioneze oligarhi ruşi în această săptămână, printr-o lege care are ca ţintă Moscova, pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din 2016.

SUA plănuiesc să sancţioneze oligarhi ruşi în această săptămână, printr-o lege care are ca ţintă Moscova, pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din 2016, conform unor surse citate de Reuters.

Măsurile ar include sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi, inclusiv a celor care au legături cu președintele Vladimir Putin şi cu Guvernul rus.

Patru surse au precizat că sancţiunile vor fi impuse în baza Legii pentru Contracararea Adversarilor Americii prin Sancţiuni, cunoscută şi drept CAATSA, care a fost aprobată de republicani şi democraţi pentru a sancţiona Rusia pentru anexarea Crimeei în 2014, implicarea în războiul civil sirian şi amestecul în alegerile americane prezidenţiale din 2016.

Pe acelaşi subiect

Casa Albă şi Trezoreria au refuzat să precizeze dacă vor impune sancţiunile săptămâna aceasta.

"Administraţia s-a angajat să implementeze legea CAATSA aşa cum am mai spus de multe ori. Secretarul Trezoreriei a declarat că vor urma mai multe acţiuni. Dar în acest moment nu avem nimic specific de anunţat”, a declarat un oficial american.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia s-au deteriorat după ce Moscova a fost acuzată că se află în spatele otrăvirii fostului spion rus Sergei Skripal, în Salisbury. În 26 martie, SUA şi ţări europene au anunţat că vor expulza 150 de diplomaţi ruşi, drept răspuns.

Trump a fost criticat că nu a luat destule măsuri împotriva Rusiei pentru amestecul în alegerile prezidenţiale, iar procurorul special Robert Mueller investighează posibile conexiuni între campania sa şi Rusia, acuzaţii negate de preşedinte.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Oligarhii ruși, vizați de sancțiuni din partea americanilor pentru amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016