Antena Meniu Search
x

Video Omicron ţine autorităţile în alertă şi de sărbători. Chiar dacă duce la un număr mare de infectări, bolnavii nu fac forme grave

Omicron anulează planurile de Crăciun pentru tot mai mulţi europeni. Britanicilor li se recomandă să nu organizeze petreceri mari, Olanda a prelungit carantina naţională, iar Norvegia le-a interzis barurilor şi restaurantelor să vândă alcool, timp de o lună. Şi sunt doar câteva dinte restricţiile impuse în ultimele zile. Există însă şi veşti bune. Deşi Omicron duce la un număr mare de infectări, bolnavii nu fac forme grave ale bolii.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 21:46

Vezi și

Omicron nu le dă pace europenilor nici în pragul Sărbătorilor de Iarnă. 

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: Acest Crăciun va fi umbrit de pandemie. În anumite state membre avem cel mai mare număr de noi infecţii înregistrat vreodată.    

În Olanda, de Crăciun şi de Revelion, restaurantele, barurile, magazinele şi mallurile se vor închide la ora 17. Şi cum cele mai multe infecţii sunt în rândul copiilor, elevii au intrat în vacanţă mai devreme. 

Mark Rutte, prim-ministru al Țărilor de Jos: Nu putem ignora semnalele pe care le avem despre Omicron.  

Pe acelaşi subiect

În Marea Britanie, numai în ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi se apropie de o sută de mii. Epidemiologii îi sfătuiesc pe oameni să nu organizeze petreceri cu mulţi invitaţi. Chiar Regina a anunţat că la masa de Crăciun va primi doar câteva rude. Însă, deocamdată, autorităţile din Regat nu anunţă alte restricţii. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Dacă vrei să mergi la o petrecere sau un eveniment, ar fi de bun simţ să te testezi şi să te asiguri că îţi iei toate măsurile de precauţie.  

Britanicii care voiau să petreacă Revelionul peste Canalul Mânecii, în Franţa, trebuie să îşi schimbe planurile. Sunt primiţi doar cei care cu motive întemeiate. Şi în Statele Unite numărul de infectări a explodat. Arma cea mai bună împotriva Omicron, rămâne tot vaccinul, chiar dacă oferă o protecţie mai scăzută în faţa infectării, protejează în faţa formelor grave. 

Anthony Fauci, epidemiolog şef al SUA: Dacă nu sunteţi vaccinaţi, vaccinaţi-vă. Dacă sunteţi vaccinaţi, faceţi booster-ul. 

Aflat la summitul UE de la Bruxelles, preşedintele Ioannnis spune că va pleda pentru măsuri mai blânde de stopare a pandemiei.  

Klaus Iohannis, preşedintele României: Voi atrage atenţia să nu se exagereze cu măsurile de restricţionare. 

Omicron a ajuns până acum în cel puţin 77 de ţări

Autorităţile de la noi rămân însă în alertă. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: Impactul pe transmitere este uriaș. În Marea Britanie, la fel, se așteaptă fără introducerea unor măsuri ferme de limitare a răspândirii la peste un milion de cazuri noi pe zi, de la circa 70-75.000 cât sunt în momentul de față. 

Omicron a ajuns până acum în cel puţin 77 de ţări. Sunt însă şi veşti bune. Nu duce la forme grave, mai ales în cazul celor vaccinaţi. Un singur deces a fost asociat cu această nouă supervariantă la nivel mondal. Este unul dintre motivele pentru care, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că putem face din 2022 ultimul an al panedmiei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Omicron ţine autorităţile în alertă şi de sărbători. Chiar dacă duce la un număr mare de infectări, bolnavii nu fac forme grave