Antena Meniu Search
x

Regina Angliei îşi anulează „cu regret” petrecerea de Crăciun, de teama variantei Omicron

Regina Angliei a decis să anuleze în acest an petrecerea de Crăciun pe care o ţinea în mod tradiţional alături de ceilalţi membri ai familiei, pentru a se feride o posibilă infecţie cu noua tulpină de coronavirus, Omicron.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 14:00

Regina Angliei
Regina Angliei - Profimedia

Suverana a spus că a ales "cu regret" ca întâlnire anuală să fie anulată, dar că acest lucru este un lucru corect ales cât timp varianta Omicron ameninţă tot mai mult Regatul.

Decizia a fost descrisă ca fiind una de precauţie, deoarece s-a considerat că întâlnirea festivă ar putea pune în pericol sănătatea celor care ar lua parte la eveniment, scrie The Sun.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, spunând că acesta este un eveniment privat, care ţine strict de familia regală. Marţi, regina urmează să îi primească la Castelul Windsor pe ducele şi ducesa de Cornwall, alături de alţi 50 de apropiaţi ai familiei. Totodată, acesta va fi primul Crăciun al reginei fără soţul ei, prinţul Philip, care a murit în primăvara acestui an, la vârsta de 99 de ani. Regina a luat decizia de a anula petrecerea, ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri înregistrat ieri în Marea Britanie.

Record de cazuri de la începutul pandemiei

Pe acelaşi subiect

Marea Britanie a înregistrat miercuri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus de la începutul pandemiei, în contextul în care un oficial britanic din domeniul sănătății a anunțat că se așteaptă la o creștere ”uimitoare” a numărului de cazuri, în următoarele zile.

Până acum, peste 11 milioane de oameni au fost testați pozitiv la Covid în Regatul Unit, care are o populație totală de aproximativ 67 de milioane. Prim-ministrul Boris Johnson a avertizat cu privire la „un val” de infecții care se extinde în Marea Britanie, odată cu răspândirea tulpinii Omicron a noului coronavirus. 

De altfel, Franța a anunţat, joi, că va interzice călătoriile neesențiale către și dinspre Marea Britanie în weekend, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron Covid-19, care provoacă un număr record de cazuri de îmbolnăviri, a anunțat joi guvernul de la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina Angliei îşi anulează „cu regret” petrecerea de Crăciun, de teama variantei Omicron