Antena Meniu Search
x

Video OMS avertizează că restricțiile de călătorie, decretate de unele ţări, nu pot împiedica răspândirea Omicron

Noua variantă de Covid, Omicron, continuă să provoace îngrijorare, deşi cercetările asupra sa sunt abia la început. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat ieri persoanelor de peste 60 de ani sau cu comorbidităţi grave să evite călătoriile pentru a nu se infecta. 

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 09:33

Vezi și

Apoi, OMS a precizat că numai cei care nu sunt vaccinaţi sau imunizaţi prin boală ar trebui să renunţe la deplasarea în zone cu "transmisie comunitară" a virusului. 

Pe de altă parte, organizaţia avertizează că interdicţiile generale de călătorie, decretate de unele ţări, nu pot împiedica răspândirea variantei Omicron. O veste încurajatoare vine de la creatorul vaccinului Pfizer-BioNTech: persoanele vaccinate vor fi, probabil, ferite de formele severe ale bolii chiar dacă se infectează cu Omicron. 

Şi ministrul israelian al Sănătăţii susţine că, potrivit datelor preliminare, vaccinarea cu schemă completă protejează şi faţă de noua variantă. 

Directorul Moderna pune la îndoială eficiența vaccinurilor în fața variantei Omicron

Anterior, directorul executiv al Moderna Stephane Bancel a stârnit un val de îngrijorare la nivel mondial, după ce a susţinut într-un interviu pentru Financial Times că vaccinurile existente ar putea să fie mai puţin eficiente în combaterea Omicron şi că va dura luni de zile până când companiile farmaceutice vor produce un vaccin specific acestei variante de coronavirus.

Bancel a declarat că oamenii de știință sunt îngrijorați deoarece 32 dintre cele 50 de mutații din varianta Omicron se află pe proteina spike, pe care se concentrează actualele vaccinuri pentru a stimula sistemul imunitar al organismului uman să lupte împotriva Covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » OMS avertizează că restricțiile de călătorie, decretate de unele ţări, nu pot împiedica răspândirea Omicron