Antena Meniu Search
x

OMS, îngrijorată după dezastrul din Turcia. Sunt zone de unde nu vin vești în urma cutremurului de azi noapte

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este îngrijorată deoarece persoanele de contact din unele zone din Turcia nu au raportat nicio veste în urma cutremurului de luni dimineață.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 14:03

OMS, îngrijorată după dezastrul din Turcia. Sunt zone de unde nu vin vești în urma cutremurului de azi noapte - Profimedia

„Autoritățile naționale se concentrează în acest moment pe misiunile de căutare și salvare. Apoi, ne vom aștepta la o nevoie crescută privind tratarea răniților și pentru a sprijini sistemul de sănătate în zonele afectate", a declarat un purtător de cuvânt al OMS, potrivit Mediafax.

Anterior, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că rețeaua sa de echipe medicale de urgență a fost activată. Acestea vor lucra pentru a oferi asistență medicală esențială pentru răniții și persoanele cele mai vulnerabile afectate de cutremur, a mai spus șeful OMS.

Bilanțul victimelor depășește 1.300 de morți în Turcia și Siria

Peste 1.300 de persoane au murit în Turcia și Siria în urma cutremurului puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs în Turcia luni dimineață. Alte mii de persoane sunt rănite în ambele țări.

Pe acelaşi subiect

Cel puțin 912 persoane au murit în Turcia, a declarat luni președintele turc Recep Tayyip Erdoğan într-un discurs televizat. În Turcia, Erdogan a estimat numărul total de răniți la 5.383, potrivit CNN.

Echipele de salvare din Turcia au salvat peste 2.400 de persoane de sub dărâmături, a declarat Erdogan. În Turcia, în jur de 9.000 de persoane lucrează în acest moment la operațiunile de căutare și salvare, urmând să se alăture și alte persoane, a adăugat liderul turc. Nu se știe câte persoane se mai află sub dărâmături. Cutremurul de luni este cel mai mare dezastru care a lovit Turcia din 1939 încoace, a spus președintele țării. În 1939, aproximativ 30.000 de persoane au fost ucise și peste 110.000 de clădiri au fost distruse de un cutremur la fel de puternic.

În Siria, cel puțin 386 de persoane au murit, dintre care 239 în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, a anunțat televiziunea de stat siriană. Grupul „Căștile albe", cunoscut oficial sub numele de Apărarea Civilă siriană, a raportat și cel puțin 147 de morți în zonele controlate de opoziție din nord-vestul Siriei. Alte sute de persoane au fost rănite în urma cutremurului.

648 de răniți sunt în Alep, Hama, Latakia și Tartus, a raportat televiziunea de stat siriană. Alte 340 de răniți sunt în zonele controlate de opoziție, au adăugat Căștile Albe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » OMS, îngrijorată după dezastrul din Turcia. Sunt zone de unde nu vin vești în urma cutremurului de azi noapte