Antena Meniu Search
x

OMS: Record de două milioane de cazuri de coronavirus, în doar o săptămână

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că s-a înregistrat un record de două milioane de cazuri de Covid-19, săptămâna trecută, însă numărul deceselor a scăzut cu 10%.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.09.2020, 16:31

medic coronavirus
Evoluția pandemiei de coronavirus, potrivit ultimelor date transmise de Organizația Mondială a Sănătății - Profimedia Images
  • Creștere considerabilă a cazurilor de coronavirus, în Europa
  • Mai puține decese în SUA, cea mai afectată țară de pandemie
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

În afara de Africa, toate regiunile au raportat o creștere a numărului de îmbolnăviri, în perioada 14 - 20 septembrie 2020. La nivel mondial au fost semnalate Organizației peste 30.6 milioane de cazuri și 950.000 de morți, de la izbucnirea pandemiei, în decembrie 2019.

La nivel global, peste 30,6 milioane de cazuri şi 950.000 de morţi din cauza covid-19 au fost semnalate OMS, de la apariţia bolii, la sfârşitul lui decembrie, în China.

"De la 14 la 20 septembrie, s-au înregistrat aproape două milioane de noi cazuri de covid-19, ceea ce reprezintă o creştere cu 6% faţă de săptămâna precedentă şi cel mai mare număr de cazuri semnalate într-o singură săptămână de la începutul epidemiei. În aceeaşi periooadă, numărul deceselor a scăzut cu 10%. S-au semnalat 37.700 de decese", a detaliat OMS în buletinul săptămânal, publicat în noaptea de luni spre marţi.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă, însă, decât o fracţiune din numărul real al contaminărilor, mai ales că unele ţări testează doar cazurile grave, iar altele folosesc testele cu prioritate în urmărire. De asemenea, numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare foarte limitate.

Explozie a numărului de cazuri în Europa

Regiunea OMS Europa a înregistrat cea mai mare creştere a deceselor săptămâna trecută - cu 27% în plus faţă de săptămâna precedentă.

Continentul american - unde s-au semnalat 38% dintre îmbolnăvirile de săptămâna trecută - rămâne cel mai afectat, potrivit tabloului compilat de OMS. Regiunea a semnalat, însă, o scădere a deceselor cu 22%.

Regiunea Asia de Sud-Est - care reprezintă 35% din noile cazuri semnalate săptămâna trecută - a depăşit pragul de 100.000 de morţi de la începutul pandemiei, cu 9.000 de decese noi săptămâna trecută.

Regiunile din estul Mării Mediteranei şi vestul Oceanului Pacific au semnalat o uşoară creştere a cazurilor şi deceselor în ultimele trei săptămâni.

În Africa, epidemia continuă să încetinească - numărul cazurilor a scăzut cu 12%, iar al deceselor cu 10%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » OMS: Record de două milioane de cazuri de coronavirus, în doar o săptămână