Antena Meniu Search
x

Onoruri militare după aproape 100 de ani pentru douăzeci de soldaţi britanici

20 de soldaţi britanici au fost reînhumaţi cu onoruri militare la aproape 100 de ani, după ce şi-au dat viaţa în luptă, în PrimuL Război Mondial.

Vezi și

Din nefericire, doar unul dintre eroi a putut fi identificat, dar armata a dorit să arate că sacrificiul fiecăruia dintre ei este la fel de preţuit.

Ceremonia a avut loc într-un cimitir al eroilor britanici din primul război mondial, într-un sat din nordul Franţei. Au fost prezenţi înalţi comandanţi militari britanici, reprezentanţi ai localnicilor, dar şi un strănepot al singurului soldat, din cei 20, care a putut fi identificat. 1.35 el pune coroana

Mormintele celorlalţi 19 eroi poartă inscripţia "Cunoscut doar de Dumnezeu". Cu toţii au primit aceleaşi onoruri militare, inclusiv salvele ultimului bun rămas.

Rămăşiţele militarilor britanici au fost descoperite în 2010, pe şantierul unor noi clădiri, pe un teren unde s-au purtat lupte sângeroase acum aproape o sută de ani. Acum, ei şi-au găsit, în sfârşit, locul odihnei veşnice.

Primul război mondial a adus pierderi uriaşe forţelor combatante. Zeci de mii de soldaţi britanici au pierit doar în luptele purtate, în 1915, în regiunea unde se află cimitirul eroilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Onoruri militare după aproape 100 de ani pentru douăzeci de soldaţi britanici