Antena Meniu Search
x

Video ONU denunță violențe oribile: "Femei batjocorite în fața familiilor, bărbați obligați să-și abuzeze rudele, în Etiopia"

Un oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat asupra unor violenţe oribile care au loc în regiunea Tigray din Etiopia. Cel puțin 516 cazuri de viol au fost raportate de cinci instituții medicale din Mekelle, Adigrat, Wukro, Shire și Axum. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.03.2021, 10:46

ONU denunță violențe oribile: Femei batjocorite în fața familiilor, bărbați obligați să-și abuzeze rudele, în Etiopia - captura video YouTube

Atenţie, urmeză informaţii şi imagini cu puternic impact emoţional!

Peste 500 de cazuri de viol au fost raportate de cinci clinici din regiunea Tigray din Etiopia, a anunţat joi Organizația Națiunilor Unite, avertizând asupra stigmatizării și a lipsei serviciilor de sănătate.

"Femeile spun că au fost violate de indivizi înarmați. Au povestit, de asemenea, despre violuri în grup, în fața membrilor familiei și despre bărbați forțați să-și abuzeze rude sub amenințarea cu violența”, a declarat Wafaa Said, coordonator adjunct al ONU în Etiopia, într-un briefing la New York.

Oficialul ONU a spus că cel puțin 516 cazuri de viol au fost raportate de cinci instituții medicale din Mekelle, Adigrat, Wukro, Shire și Axum.

"Ţinând cont de faptul că majoritatea unităților sanitare nu funcționează, dar şi de stigmatul asociat violului, se estimează că numărul real este mult mai mare”, a avertizat Wafaa Said, potrivit aljazeera.com.

Luni, mai mulţi oficiali ai ONU au cerut oprirea atacurilor împotriva civililor din Tigray.

Mii de oameni ucişi în luptele din Tigray

Conflictul din Tigray a izbucnit la 4 noiembrie după ce premierul Abiy Ahmed le-a ordonat soldaţilor din regiunea nordică să reprime o revoltă a Frontului de eliberare populară din Tigray (TPLF).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

TPLF, desemnat grupare rebelă, este şi formaţiunea politică aflată la conducerea regiunii.

Abiy Ahmed a acuzat TPLF de trădare pentru că a atacat trupele federale, în schimb liderul grupării afirmă că ofensiva guvernamentală constituie represalii împotriva regiunii, după organizarea de alegeri locale în septembrie. Guvernul federal a amânat alegerile din cauza pandemiei de COVID-19, dar Tigray a mers înainte pe cont propriu şi a organizat un scrutin câştigat clar de TPLF.

TPLF a dominat multă vreme politica Etiopiei, însă după instalarea sa în funcţie, în 2018, reformistul Abiy Ahmed s-a aflat în conflict cu elitele din Tigray, înlăturând reprezentanţii Frontului din instituţiile guvernamentale şi publice. În 2019, premierul Etiopiei a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru reglementarea conflictului cu Eritreea învecinată, printr-un acord fragil de pace care acum pare în pericol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » ONU denunță violențe oribile: "Femei batjocorite în fața familiilor, bărbați obligați să-și abuzeze rudele, în Etiopia"