Antena Meniu Search
x

OPEC+ este "la un telefon distanță" dacă lumea are nevoie de mai mult petrol, anunță ministrul saudit al energiei

Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite a declarat luni că OPEC+ este dispusă să ofere lumii petrolul de care are nevoie și că, dacă consumatorii au nevoie de mai mult, alianța producătorilor de top este "la un telefon distanță". Suhail al-Mazrouei a declarat la un eveniment din Abu Dhabi că OPEC+, este gata să echilibreze cererea și oferta de petrol. "Suntem doar la un telefon distanță dacă există cerere", a subliniat acesta, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 15:49

Petrol
OPEC+ este "la un telefon distanță" dacă lumea are nevoie de mai mult petrol, anunță ministrul saudit al energiei - Profimedia

OPEC+ s-a confruntat cu una dintre cele mai mari ciocniri cu Occidentul, după ce a convenit asupra reducerii producției de petrol în octombrie, o decizie pe care administrația Biden a condamnat-o. Producătorii s-au adunat în jurul saudiților, după ce Statele Unite i-au acuzat că au orchestrat această manevră. Grupul urmează să aibă următoarea întâlnire la Viena pe 4 decembrie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a unui acord al G7 de a limita vânzările de petrol din Rusia prin impunerea unui plafon.

Miniștrii energiei și directorii executivi ai companiilor petroliere de top s-au reunit între timp la Abu Dhabi pentru a discuta despre investițiile în petrol și gaze, piețele de țiței, prețurile la energie și creșterea economică într-un moment în care invazia Rusiei în Ucraina a zguduit comerțul mondial. Vorbind la conferința de luni, reprezentantul american pentru energie, Amos Hochstein, a declarat că energia este esențială pentru creșterea economică, adăugând că sunt necesare mai multe investiții în sectorul petrolului și gazelor.

Sectorul energetic are nevoie de investiții

Investițiile din SUA și din alte țări nu sunt suficiente, a subliniat el. "Indiferent unde vă aflați pe spectrul energetic, trebuie să investim și să inovăm cu toții", a spus el. Hochstein a declarat că relația dintre Statele Unite și Emiratele Arabe Unite este "puternică, de lungă durată și de viitor". Reflectând asupra disputelor cu OPEC+, el a declarat reporterilor: "Oamenilor li se permite să aibă neînțelegeri. Este mult mai puțină dramă decât cred oamenii."

Pe acelaşi subiect

Directorul executiv al Abu Dhabi National Oil Company, Sultan al-Jaber, a declarat anterior că reducerea investițiilor în hidrocarburi din cauza declinului natural ar putea duce la o pierdere de 5 milioane de barili de petrol pe zi din livrările curente.

"Acest lucru ar face ca șocurile pe care le-am experimentat în acest an să se simtă ca un cutremur minor", a spus Jaber. Lumea are nevoie de energie maximă și de emisii minime, a subliniat el.

"Iată adevărul dur: Lanțurile de aprovizionare globale continuă să fie fragile. Geopolitica este acum mai complexă, fragmentată și polarizată ca niciodată", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » OPEC+ este "la un telefon distanță" dacă lumea are nevoie de mai mult petrol, anunță ministrul saudit al energiei