Antena Meniu Search
x

Opoziţia din SUA acuză: Familia Biden ar fi primit 1 milion $ de la un om de afaceri român, certat cu legea. Cine este bărbatul implicat în scandal

Familia Biden ar fi primit un milion de dolari de la un om de afaceri român cu probleme în justiţie. Asta a spus o comisie din Camera Reprezentanților în timpul unei conferinţe de presă în care principalul subiect se axa pe transferurile către familia actualului preşedinte din China şi România în timpul administraţiei Obama-Biden. 

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 10:38

Vezi și

În anul dinaintea alegerilor prezidenţiale, Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților face dezvăluiri despre familia Biden. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele comisiei a dezvăluit că familia actualului preşedinte ar fi primit un milion de dolari de la un afacerist român.

James Comer, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor: În timp ce vicepreședintele Biden dădea lecții României despre politica anticorupție, în realitate el a fost un panou publicitar ambulant pentru ca fiul său și familia sa să strângă bani.

Afaceristul în cauză ar fi Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în 2017 în dosarul "Ferma Băneasa". Legătura dintre România şi familia Biden ar fi fost făcută chiar de fiul său, Hunter Biden, care a început să lucreze pentru Popoviciu în 2016, în timp ce acesta era urmărit penal pentru corupție.

Cine este românul care ar fi dat bani familiei Biden

Pe acelaşi subiect

James Comer: Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât a putut convinge cetățeni străini să vireze milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile a opt membri ai familiei sale.

În nota de 36 de pagini publicată de Comisie au fost incluse înregistrări bancare care arată cum trei milioane de dolari au fost transferate, între 2015 şi 2017, de la o firmă a românului către o alta, controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter Biden. Peste un milion de dolari ar fi ajuns în conturile unor membri ai familiei Biden.

Acuzaţiile Dreptei

Dreapta îl acuză pe Hunter Biden că a profitat de numele şi de agenda de relaţii a tatălui său, când acesta era vicepreşedinte al lui Barack Obama (2009-2017), pentru a încheia contracte dubioase în mai multe ţări, continuă sursa citată.

Într-un raport publicat miercuri, congresmenii republicani din cadrul unei comisii parlamentare însărcinate să supervizeze executivul dau acum asigurări că şi alţi membri ai familiei, printre care fratele sau nora preşedintelui, au făcut afaceri în China sau în România.

Congresmenii se bazează pe extrase de cont obţinute datorită atribuţiilor de a ancheta ale comisiei lor şi explică faptul că apropiaţi a lui Joe Biden au înfiinţat o reţea nebuloasă de firme pentru a disimula originea fondurilor.

Potrivit EFE, una dintre aceste firme, Robinson Walker, înfiinţată în 2008, a primit 3 milioane de dolari de la compania Cypriot, controlată de omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, condamnat definitiv în România, în 2017, la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa.

Numai în 2017, potrivit calculelor, companii chineze au transferat către familia Biden şi către labirintul său de companii "milioane de dolari". Această cifră nu include şi plăţile dinspre Ucraina, Mexic, România, Oman, Kazahstan şi alte afaceri pe care comisia le semnalează de asemenea în această anchetă, scrie EFE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Opoziţia din SUA acuză: Familia Biden ar fi primit 1 milion $ de la un om de afaceri român, certat cu legea. Cine este bărbatul implicat în scandal