Antena Meniu Search
x

Galerie foto Oraș ucrainean ras de pe fața pământului de invazia rusă. Guvernator local: „Volnovaha nu mai există”

Orașul Volnovakha din sud-estul Ucrainei a fost complet distrus de la invazia rusă, afirmă guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko. Guvernatorul a declarat că, de la începutul invaziei, cea mai mare parte a populației din Volnovaha a fugit, iar o mare parte din infrastructură a fost distrusă, ceea ce înseamnă că orașul efectiv nu mai există.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 22:56

"În general, Volnovaha, cu infrastructura sa ca atare, nu mai există", a declarat Pavlo Kyrylenko pentru postul de televiziune ucrainean Direct, citat de BBC. El a precizat că la fața locului încă se mai duc lupte pentru a împiedica o încercuire a teritoriului de importanță strategică de către Rusia.

Orașul fusese înconjurat aproape de la începutul invaziei ruse în Ucraina, dar fusese apărat cu înverșunare de forțele ucrainene. Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că „un grup de trupe ale Republicii Populare Donețk a eliberat orașul Volnovakha” și mai multe așezări din jur.

Volnovaha e situat la jumătatea distanței dintre Donețk și Mariupol

Konașenkov a spus că miliția a avansat aproximativ șase kilometri și a continuat să întărească încercuirea orașului asediat Mariupol.

Pe acelaşi subiect

Mai multe imagini postate pe rețelele sociale au arătat soldați și vehicule aparținând armatei ruse în mai multe cartiere, precum și tancuri ucrainene abandonate. Alte videoclipuri au arătat distrugeri pe scară largă în Volnovaha.

Oraș ucrainean ras de pe fața pământului de invazia rusă. Guvernator local: „Volnovakha nu mai există”

Profimedia Images

Căderea orașului Volnovaha - care se află la jumătatea distanței dintre Donețk și Mariupol - permite forțelor ruse să-și consolideze controlul asupra regiunii Donbas, notează CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Oraș ucrainean ras de pe fața pământului de invazia rusă. Guvernator local: „Volnovaha nu mai există”