Antena Meniu Search
x

Video Ostaticii reţinuţi aproape 12 ore într-o sinagogă din Texas au fost eliberaţi. Atacatorul a fost ucis

Ostaticii reţinuţi aproape 12 ore într-o sinagogă din Texas au fost eliberaţi şi nu sunt răniţi. Răpitorul lor a fost împuşcat mortal de poliţişti, potrivit presei americane. Cu puţin timp mai înainte, în zonă s-a auzit o explozie puternică urmată de un schimb de focuri.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 09:24

Vezi și

Toţi cei trei ostatici de la sinagoga din Texas au fost eliberaţi, sâmbătă seară, iar atacatorul este mort, a anunţat poliţia din Colleyville.

"În jurul orei 21.00 (ora locală) toţi cei trei ostatici au fost eliberaţi şi sunt teferi. Suspectul este mort", a declarat Michael Miller, şeful poliţiei din Colleyville.

Potrivit presei americane, au fost iniţial patru ostatici, unul fiind eliberat cu câteva ore mai devreme, în urma negocierilor purtate de agenţii FBI cu răpitorul. Individul susţinea că are o bombă asupra sa, fapt pe care poliţia nu l-a putut confirma. 

Atacatorul dorea ca "sora" lui, condamnată la moarte pentru terorism, să fie eliberată din închisoare

Agentul FBI Matt DeSarno a afirmat că se ştie identitatea suspectului, dar aceasta nu poate fi anunţată deocamdată public. CNN a notat că suspectul ar fi cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei, condamnată în 2010 la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să omoare militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan. Atacatorul o numea "sora lui". Dar presa a aflat că fratele femeii nu era implicat în atac, iar principala organizaţie musulmană din Statele Unite a denunţat luarea de ostatici. 

Sâmbătă, autorităţile americane au anunţat că un bărbat a luat ostatici în timpul rugăciunilor la o sinagogă de în apropiere de Fort Worth, Texas. Rugăciunile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook un timp, iar jurnalul local Fort Worth Star-Telegram a notat că ar avea loc negocieri între persoana care a luat ostatici şi poliţie. În timpul transmisiunii în direct un bărbat nervos a fost auzit vorbind nervod despre religie, din când în când, spunând la un momentdat: „Dacă cineva încearcă să intre în această clădire, vă spun... toată lumea va muri”

Puţin înainte de ora locală 14.00, bărbatul a spus: “Trebuie să faceţi ceva. Nu vreau să-l văd pe tipul ăsta mort”. Câteva momente mai târziu, transmisiunea s-a întrerupt. Bărbatul şi-a menţionat în repetate rânduri sora şi a vorbit despre Islam, dar a şi folosit un limbaj obscen.

Colleyville este o comunitate cu aproximativ 26.000 de oameni, situată la 23 de kilometri de Fort Worth.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ostaticii reţinuţi aproape 12 ore într-o sinagogă din Texas au fost eliberaţi. Atacatorul a fost ucis