Antena Meniu Search
x

Video Palatul Buckingham, prima reacție la interviul lui Harry și Meghan Markle: ”Problemele legate de rasă, luate foarte în serios”

Problemele cu privire la rasă ridicate de Harry şi Meghan Markle în interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey sunt "îngrijorătoare" şi vor fi abordate în privat de familie, a anunţat Palatul Buckingham, într-o declarație emisă marți seară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.03.2021, 21:25

Vezi și

Palatul Buckingham a transmis că "amintirile pot fi diferite", dar problemele sunt "luate foarte în serios". De asemenea, Palatul a afirmat că Familia Regală este "întristată" să afle cât de provocatori au fost aceşti ani pentru cuplu. 

"Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membrii iubiţi ai familiei", se arată în comunicatul citat de BBC.

Meghan Markle a spus în cadrul interviului că Harry a fost întrebat de un membru al familiei, fără să dea nume, despre „cât de întunecată” ar putea fi pielea fiului lor Archie, înainte ca bebelușul să se fi născut.

Meghan Markle a acuzat familia regală de rasism 

Presiunea crescuse asupra Palatului Buckingham pentru a răspunde după ce Meghan - primul membru de rasă mixtă al familiei regale britanice - a făcut dezvăluiri despre preocuparea legată de culoarea pielii fiului lor, scriu jurnaliștii britanici.

Prințul Harry a adăugat, în cadrul aceluiași interviu, că declaraţiile nu au fost făcute de către regină sau de prinţul consort.

Totodată, cuplul a mai spus că Palatul Buckingham a refuzat să acorde protecţie fiului lor şi că anumiţi membri ai casei regale considerau că Archie nu trebuia să primească un titlu princiar, deşi acesta ar fi fost în conformitate cu tradiţia casei regale.

Prinţul Harry şi Meghan au vorbit în interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey  despre presiunea mediatică la care au fost supuși, despre rasism şi neînţelegerea din partea familiei regale pentru a explica plecarea lor în urmă cu un an.

Presa britanică scrie că este cea mai mare criză cu care se confruntă familia regală în ultimii 85 de ani şi mulţi se întreabă dacă monarhia îi va supravieţui. Ieri, toată ziua, regina Elisabeta a doua şi prinţii Charles şi William, au avut o reuniune de urgenţă, la finalul căreia suverana nu a vrut să semneze nicio declaraţie oficială. 

La rândul lui, premierul Boris Johnson s-a ferit să ia parte vreuneia dintre tabere. ”Când vine vorba de chestiuni care ţin de familia regală, decizia corectă pentru un premier este să nu spună nimic”, a spus Boris Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Palatul Buckingham, prima reacție la interviul lui Harry și Meghan Markle: ”Problemele legate de rasă, luate foarte în serios”