Antena Meniu Search
x

Papa Benedict al XVI-lea si-a luat ramas bun in limba romana

Papa Benedict al XVI-lea si-a rostit in sapte limbi ultimul salut catre credinciosii si pelerinii sositi la Vatican. Limba romana a fost una dintre ele, iar un grup de pelerini romani din Oradea s-a aflat in multimea de peste o suta de mii de oameni.

Vezi și

A fost un moment extrem de emotionant pentru toti romanii, dar mai ales pentru cei 35 de pelerini din Dieceza Romano-Catolica de Oradea, aflati chiar in acele momente in public.

 “Adresez un salut cordial credinciosilor de limba romana, mai ales celor de la Oradea. Ii primesc cu bucurie si le doresc ca pelerinajul vostru sa aduca roade bune pentru voi si comunitatile voastre. Va binecuvantez din toata inima”, a spus Papa Benedict al XVI-lea.

Calatoria bihorenilor la Vatican era planuita de multa vreme. Romanii nu isi imaginasera ca vor fi in piata Sfantul Petru intr-un moment unic in istoria catolicismului.

Pelerinii oradeni se vor afla in piata si maine. Vor fi de fata cand Benedict al XVI-lea va parasi, oficial, Sfantul Scaun. E o ocazie, spun ei, de a-si lua ramas bun si de ai multumi pentru cei 8 ani de pontificat.

Undeva printre cei peste 100.000 de credinciosi veniti azi la Vatican si printre miile de steaguri, unul se inalta mai sus decat toate. Steagul Romaniei s-a vazut in toata piata Sfantul Petru, datorita unui alt grup de romani.

Maine, la ora 21:00, Benedict al XVI-lea devine Papa Emerit, iar tronul papal devine vacant. Va fi o chestiune de zile pana cand cardinalii se vor reuni pentru a-l alege pe viitorul Suveran Pontif.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Papa Benedict al XVI-lea si-a luat ramas bun in limba romana