Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a sărutat steagul Ucrainei, trimis la Vatican de la Bucha: ”Fie ca armele să tacă!”

Papa Francisc a denunţat azi la Vatican o ”cruzime tot mai oribilă” în Ucraina şi evocat ”masacrul de la Bucha”, relatează AFP. Suveranul Pontif a primit un steag al Ucrainei pe care l-a sărutat. Război Rusia - Ucraina, ziua 42 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 18:29

”Veştile recente din războiul din Ucraina atestă noi atrocităţi, precum masacrul de la Bucha, o cruzime tot mai oribilă, comisă tot împotriva unor civili, femei şi copii”, a denunţat Papa azi la finalul audienţei generale. ”Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer şi imploră să fie pus capăt acestui război! Fie ca armele să tacă! Fie ca moartea şi distrugerea să înceteze!”. Papa a desfăcut și un steag ucrainean în faţa a mii de credincioşi adunaţi în sala Paul al VI-lea.

”Acest steag vine din război, din acest oraş martirizat Bucha”, a declarat el, în prezenţa unor copii ucraneni, după care a sărutat steagul înegrit în lupte. Papa Francisc a deplâns și neputinţa organizaţiilor internaţionale în acest război. ”În actualul război din Ucraina noi suntem martorii neputinţei organizaţiilor internaționale”, a denunţat el. Papa Francisc s-a declarat pregătit să se ducă la Kiev

Declarația Suveranului Pontif vine după descoperirea a zeci de cadavre la Bucha, în apropierea Kievului, în urma retragerii trupelor ruse, care a provocat o undă de şoc în lume. Preşedintele Volodimir Zelenski acuză forţele ruse de faptul că au ucis ”de plăcere” civili la Bucha, însă Kremlinul dezminte orice responsabilitate şi susţine că imaginile sunt ”fabricate” de Kiev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a sărutat steagul Ucrainei, trimis la Vatican de la Bucha: ”Fie ca armele să tacă!”