Antena Meniu Search
x

"Un loc al morții, unde tații și mamele își îngroapă copiii". Papa Francisc se teme de un conflict global, generat de războiul din Ucraina

Papa Francisc a declarat că amenințarea unui conflict global generat de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să îi convingă pe toți că a venit timpul ca omenirea să abolească războiul înainte ca acesta să "abolească" omenirea.

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 16:41

Papa Francisc cere încetarea războiului Rusia - Ucraina
Papa Francisc cere încetarea războiului Rusia - Ucraina - Shutterstock

Papa Francisc s-a adresat duminică miilor de oameni aflați în Piața Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică. "A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toți. Trebuie să renegăm războiul, un loc al morții unde tații și mamele își îngroapă copiii, unde bărbații își ucid frații fără să-i vadă, unde cei puternici decid și cei săraci mor", a spus Papa, potrivit Sky News.

Războiul pornit de Rusia în Ucraina, un "sacrilegiu"

El a adăugat că războiul din Ucraina distruge viitorul țării, citând o statistică potrivit căreia jumătate dintre copiii din această țară au fost nevoiți să fugă din țară. "Aceasta este bestialitatea războiului, ceva barbar și sacrilegiu", a spus el, îndemnându-și ascultătorii să nu considere războiul ca fiind inevitabil sau ceva cu care să se obișnuiască.

"Dacă vom ieși (n.r. din acest război) la fel ca înainte, vom fi cu toții într-un fel vinovați. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înțeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie", a continuat el, potrivit Mediafax.

Papa Francisc, apel pentru încetarea războiului

Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună. "Îi rog pe toți politicienii implicați să reflecteze asupra acestui lucru", a spus el, adăugând: "Ajunge! Opriți-vă! Lăsați armele să tacă. Negociați serios pentru pace".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Un loc al morții, unde tații și mamele își îngroapă copiii". Papa Francisc se teme de un conflict global, generat de războiul din Ucraina