Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a donat ventilatoare și materiale de protecție pentru spitalul din Suceava

De ziua lui de nume, Papa Francisc dăruieşte viaţă românilor. Sfântul Părinte a trimis în dar mai multe ventilatoare mecanice spitalului din Suceava, dar şi echipamente de protecţie pentru medici.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 23:50

Vezi și
  • Cinci ventilatoare noi ar urma să ajungă la spitalul din Suceava.
  • Papa Francisc mai trimite combinezoane și măști medicale.

Cadourile, extrem de utile, vin în ziua în care catolicii şi ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Iar numele de mirean al Papei este Jorge, adică George.

Aceste ventilatoare pornesc spre România ca un semn, ca o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte!

Mesajul Papei Francisc şi donațiile vor ajunge exact acolo unde este mai mare nevoie. În cel mai roşu judeţ din România, ventilatoarele sunt mană cerească. Suceava are 2.417 bolnavi şi 105 decese.

Cele cinci ventilatoare vor fi aduse sâmbătă mai întâi aici, la Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. Luni vor fi livrate unde a cerut Sfântul Părinte - la Spitalul din Suceava.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Două din cele cinci ventilatoare sunt ultra performante.

Echipamentele au fost trimise mai întâi spre Milano de unde, cu ajutorul ambasadei României în Italia, vor fi trimise la Bucureşti.

Liviu Zăpârțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun: Cardinalul Krajevski, care se ocupă cu donaţiile, a reuşit să obţină acest set de materiale pentru România într-un timp record. Acestea au ajuns aseară la Vatican. Papa este deseori imprevizibil. Două dintre cele cinci ventilatoare pulmonare pe care le-a făcut cadou României sunt de ultimă generaţie şi au fost făcute de firma Ferrari.

Din izolare, de la Vatican, Sfântul Părinte se roagă pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, pentru rudele acestora, dar şi pentru personalul medical din ţara noastră.

Papa a intrat în izolare încă de la începutul lunii martie. O răceală le-a dat emoţii mari medicilor care îl au în grijă.

Liviu Zăpârțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun: Este bine şi sănătos. Adresez și Papei Francisc urarea de viață lungă și sănătate fiindcă numele lui este Jorge, tot un Gheorghe, ca al nostru. Așa este! La Mulți Ani, Papa Francisc!

La 83 de ani, Suveranul Pontif se află în categoria vulnerabilă. Riscul este cu atât mai mare cu cât, de la 20 de ani, Papa Francisc trăieşte cu un singur plămân.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a donat ventilatoare și materiale de protecție pentru spitalul din Suceava