Antena Meniu Search
x

Video ''Sunt încă în viață'', glumește Papa Francisc, la externarea din spital. Suveranul Pontif, așteptat să participe la slujba din Duminica Floriilor

Papa Francisc a glumit că este ''încă în viață'', când a părăsit spitalul din Roma, după o ședere de trei zile. El a fost internat la Spitalul Gemelli, miercuri, cu dificultăți de respirație, iar ulterior a fost diagnosticat cu bronșită. Vaticanul a declarat anterior că Suveranul Pontif va fi externat sâmbătă, dacă rezultatele ultimelor sale teste vor permite acest lucru.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 20:18

Vezi și

Internarea a venit înaintea celei mai aglomerate săptămâni din calendarul creștin, cu evenimente și slujbe programate pe tot parcursul săptămânii Paștilor. Papa, în vârstă de 86 de ani, a fost surprins zâmbind și fluturând mâna către cei prezenţi dintr-o mașină care l-a condus de la spital. A fost văzut coborând din vehicul și glumind cu mulțimea, înainte de a se îndrepta spre Vatican, conform BBC.

Suveranul Pontif este așteptat să participe la slujba din Duminica Floriilor

Papa Francisc a primit acordul medicilor pentru a fi externat sâmbătă din spitalul din Roma, unde a fost tratat pentru bronșită, a anunțat Vaticanul, adăugând că Suveranul Pontif a mâncat pizza într-o seară cu personalul medical și a botezat un copil în secția de pediatrie, potrivit CBS.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a mai spus că Papa Francisc va fi în Piața Sfântul Petru pentru slujba din Duminica Floriilor, la începutul Săptămânii Sfinte, deși nu a spus dacă Suveranul Pontif va rosti Omilia în timpul slujbei deosebit de lungi.

Pe acelaşi subiect

Calificând recuperarea medicală a Suveranului Pontif ca fiind ''normală'', Bruni a declarat că joi seara, ''Papa Francisc a luat cina, mâncând o pizza, împreună cu toți cei care îl asistă în aceste zile de spitalizare'', inclusiv medici, asistente, asistenți și personalul de securitate al Vaticanului.

Personalul medical a decis ca Papa Francisc să fie internat miercuri după ce s-a întors la reședința sa de la Vatican, după obișnuita sa audiență publică săptămânală din Piața Sfântul Petru. Vaticanul a informat că acesta a avut dificultăți de respirație în zilele precedente. Joi, Vaticanul a declarat că tratamentul cu antibiotice pentru bronșită a dus la o îmbunătățire a stării sale de sănătate.

Papa Francisc a botezat un băiat în spital

Într-o înregistrare video difuzată de Vatican, Papa Francisc a fost văzut botezând un bebeluș spitalizat, în vârstă de câteva săptămâni. După ce mama i-a spus Papei Francisc numele băiatului, Miguel Angel, Papa a folosit o tavă metalică de spital, folosită de obicei pentru a ține seringi, pentru a turna apă peste capul bebelușului adormit, apoi a încercat să îl consoleze pe copil, care s-a trezit, plângând și părând să încerce să îndepărteze mâna Papei.

Apoi, i-a cerut mamei să usuce fruntea umedă a fiului său. Apoi i-a spus: ''Când te vei duce la parohia ta, spune că Papa l-a botezat''. Papa Francisc a zâmbit și a părut vesel în timp ce a vizitat copiii care sunt tratați la Gemelli pentru cancer și a împărțit ouă de Paște mari, învelite în ciocolată.

Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor atrage de obicei zeci de mii de credincioși, inclusiv mulți pelerini din străinătate, care se adună la Roma pentru Săptămâna Sfântă. Întâlnirile din Săptămâna Sfântă includ o procesiune de Calea Crucii, care solicită rezistența la efort până târziu în noapte, marcată de rugăciuni, în Vinerea Mare la Colosseumul din Roma și slujba de Paște din 9 aprilie, care este urmată în mod tradițional de un lung discurs papal rostit de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

În iulie 2021, Suveranul Pontif a fost operat la Policlinica Gemelli, după ce a suferit o îngustare a colonului. În tinerețe, în Argentina, lui Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » ''Sunt încă în viață'', glumește Papa Francisc, la externarea din spital. Suveranul Pontif, așteptat să participe la slujba din Duminica Floriilor