Antena Meniu Search
x

Mesaj emoţionant al Papei Francisc, în faţa a peste 70 de mii de oameni

Papa Francisc a criticat "libertatea fără constrângeri", sâmbătă, în faţa a peste 70.000 de tineri italieni, care l-au aclamat ca pe un star rock la Circo Maximo din Roma.

Papa Francisc a criticat "libertatea fără constrângeri", sâmbătă, în faţa a peste 70.000 de tineri italieni - Hepta

Papa Francisc a criticat "libertatea fără constrângeri", sâmbătă, în faţa a peste 70.000 de tineri italieni, care l-au aclamat ca pe un star rock la Circo Maximo din Roma.

"Să alegi, să poţi decide pentru tine pare a fi cea mai mare libertate. Şi într-un fel este. Dar ideea libertăţii pe care o respirăm astăzi este o idee de libertate fără legături, fără constrângeri şi mereu cu o portiţă de scăpare", a spus Suveranul Pontif, care a răspuns întrebărilor mai multor tineri.

Tineri pelerini din aproape 200 de dioceze italieni au ajuns, sâmbătă, la Circo Maximo, după mai multe zile de mărşăluit, pentru a participa la o slujbă urmată de un concert.

Pe tinerii pe care părinţii îi îndeamnă să-şi termine studiile, lăsând la o parte relaţiile amoroase, Papa i-a sfătuit să se căsătorească dacă întâlnesc "iubirea adevărată". "Iubirea nu tolerează jumătăţi de măsură. În dragoste trebuie să pui toată carnea pe grătar", a declarat el, folosindu-se de o zicală argentiniană.

Iniţiativa episcopatului italian se înscrie în cadrul unei mari mobilizări a bisericii catolice înainte de desfăşurarea, în octombrie, a unui sinod consacrat tinerilor, la trei ani după sinodul consacrat familiei.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mesaj emoţionant al Papei Francisc, în faţa a peste 70 de mii de oameni