Antena Meniu Search
x

Foto Papa Francisc și mii de credincioși s-au rugat pentru pace în Ucraina, în Piaţa Sfântul Petru

Papa Francisc a condus duminică, în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru din Roma, o rugăciune în tăcere pentru Ucraina, făcând apel la conştiinţa politicienilor să caute pacea, relatează Reuters şi dpa.

de Redactia Observator

la 13.02.2022, 15:48

Piaţa Sfântul Petru din capitala Italie, Roma
Papa Francisc s-a rugat pentru pace în Ucraina, în Piaţa Sfântul Petru: "Încredinţez orice efort de pace mijlocirii Fecioarei Maria" - Profimedia Images

"Veştile din Ucraina sunt foarte îngrijorătoare", a declarat papa Francisc, care a făcut multe apeluri pentru pace în Ucraina şi a condus luna trecută o zi internaţională de rugăciune pentru pace. "Încredinţez orice efort de pace mijlocirii Fecioarei Maria şi conştiinţei politicienilor responsabili", le-a spus el miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea săptămânală.

"Să ne rugăm în tăcere", a mai spus el, iar mulţimea adunată s-a rugat în tăcere jumătate de minut.

Papa Francisc a ţinut această rugăciune a doua zi după ce preşedintele american Joe Biden i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice de o oră, că SUA şi aliaţii săi vor răspunde decisiv în cazul unei invazii în Ucraina, adăugând că o astfel de incursiune ar produce suferinţă pe scară largă şi ar izola Moscova.

Moscova a negat în repetate rânduri că intenţionează să invadeze Ucraina şi a denunţat o ''isterie'' a Occidentului în jurul acestei chestiuni.

Pe acelaşi subiect

Lista ţărilor care le cer cetăţenilor evacuarea Ucrainei

The Guardian a publicat, duminică, o listă a ţărilor care le cer propriilor cetăţeni să părăsească Ucraina, să evite călătoriile acolo sau să se gândească bine dacă vor să rămână pe teritoriul acestui stat.

Astfel, pe lista ţărilor care le solicită cetăţenilor să părăsească Ucraina se află: SUA, Marea Britanie, Germania, Australia, Irlanda, Italia, Suedia, Iordania, Olanda, Kuwait şi IrakArabia Saudită îşi sfătuieşte cetăţenii să evite deplasările în Ucraina şi să contacteze ambasada pentru a facilita plecarea imediată. De altfel, Australia a anunţat că evacuează ambasada sa de la Kiev, situaţia de la frontiera Ucrainei cu Rusia deteriorându-se rapid, iar premierul Scott Morrison i-a cerut Chinei să ia atitudine în privinţa actualei crize, relatează Reuters.

"Evitaţi deplasările în Ucraina" este mesajul transmis de autorităţile din Emiratele Arabe Unite, Turcia şi Slovacia, iar Polonia îşi îndeamnă cetăţenii să evite deplasările neesenţiale în această ţară. Grecia recomandă ca oamenii să ţină legătura cu ambasada de la Kiev, iar Lituania le cere cetăţenilor să evalueze dacă este necesar să rămână în ţară, relatează news.roChina îndeamnă la prudenţă: "Fiţi foarte atenţi!"

România a evacuat personalul diplomatic neesenţial şi recomandă evitarea deplasărilor în ţara vecină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc și mii de credincioși s-au rugat pentru pace în Ucraina, în Piaţa Sfântul Petru