Antena Meniu Search
x

Paradox în vremea Covidului. Nemții au interzis la călătorii în Germania, așa că au dat năvală în Mallorca, unde nu au voie spaniolii

Mii de germani au sfidat recomandările și au plecat în vacanță în Mallorca în acest weekend, înaintea Paștelui Catolic, în ciuda apelului autorităților de a evita călătoriile.

De Georgiana Dulgheru la 29.03.2021, 14:32

Paradoxal, germanii nu pot călători la ei în ţară, dar pot zbura în insula spaniolă Mallorca, relatează Euronews. Mii de turiști germani au plecat în concediu la Palma înainte de weekend-ul care marchează vacanța de Paște. Șaizeci de avioane au aterizat în Mallorca sâmbătă, iar alte șaptezeci duminică, toate dinspre Germania. 

Zborurile au loc pe fondul unor restricții stricte la nemți, turismul intern fiind oprit. Ba chiar, Merkel a ameninat că impune legea federală pentru a prelua controlul asupra restricțiilor, după ce unele landuri au relaxat măsurile. Guvernul german a eliminat Mallorca de pe lista zonelor cu risc în urmă cu două săptămâni din cauza scăderii infecțiilor, făcând posibil ca turiștii să călătorească acolo.

Înainte de a se întoarce, germanii sunt obligați să facă un test de coronavirus. Dacă sunt pozitivi, vor trebui să stea gratuit două săptămâni la un hotel asigurat de autoritățile din Insulele Baleare, în vestul Mării Mediterane. Săptămâna trecută, micul centru de testare de pe aeroport a fost copleșit. Sistemul de rezervare nu a mai funcționat după ce a fost luat cu asalt.

Localnicii sunt asigurați că toți turiștii germani sunt testați înainte de a li se permite accesul pe insulă. Cu toate acestea, rezidenții spanioli nu au voie să călătorească în țară, iar turiștii le provoacă îngrijorare localnicilor.

Sonia Fernandez, rezidentă în Palma: "Nu cred că este bine că pot veni turiști străini și nu cei naționali. Un test negativ de la un german ar trebui să aibă aceeași valoare ca un test negativ de la un spaniol și cred că aceleași restricții ar trebui să fie valabile și pentru ei."

Și totuși, infecțiile cu coronavirus au început să crească pe insula preferată a germanilor. Zonele interioare ale restaurantelor, pub-urilor și cafenelelor sunt închise din nou, iar carantina nocturnă a fost înăsprită. Aproximativ 40.000 de turiști vorbitori de limbă germană sunt așteptați pe insula mediteraneană de Paște.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Paradox în vremea Covidului. Nemții au interzis la călătorii în Germania, așa că au dat năvală în Mallorca, unde nu au voie spaniolii