Antena Meniu Search
x

Foto Parcarea unui aeroport, plină de bolizi de lux cu numere ruseşti. Ţara din Europa care a devenit "punct de tranzit" pentru turiştii ruşi

O puzderie de bolizi de lux, maşini Porsche, Bentley şi nu numai, au împânzit parcarea şi zonele din apropierea aeroportului din Helsinki. Majoritatea au plăcuţe de înmatriculare ruseşti, în vreme ce Finlanda a devenit un important punct de tranzit pentru turiştii din Rusia care vin în Europa, în urma sancţiunilor impuse de UE.

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 18:24

Războiul Rusia - Ucraina a ajuns deja în ziua cu numărul 181, iar Uniunea Eurpopeană şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile ruseşti, dar şi pentru turişti. Potrivit The Guardian, cetăţenii ruşi care vin în Europa trebuie să vină fie cu maşina, fie să folosească rute aeriene ocolitoare. Aşa se face că parcările aeroporturilor din Finlanda s-au umplut de autoturisme cu plăcuţe ruseşti, multe dintre ele maşini luxoase, cu preţuri uriaşe.

Mai multe state UE cer interzicerea turiștilor ruși în Europa

"Sunt uimit. Mi-aş fi dorit să nu-i văd aici până ce situaţia din Ucraina nu se rezolvă", mărturiseşte un călător, Jussi Hirvonen. Ministrul de Externe finlandez, Pekka Haavisto, spune că ţara lor a devenit un "punct de tranzit" pentru turiştii ruşi. Săptămâna trecută, Finlanda a declarat că va limita numărul de vize turistice pentru cetăţenii ruşi la 10%, de la 1 septembrie.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a cerut miercuri statelor UE şi din G7 să nu mai emită vize pentru cetăţenii ruşi, cereri similare fiind formulate anterior de şefele guvernelor din Estonia şi Finlanda, Kaja Kallas şi Sanna Marin, în timp ce Letonia, care a declarat joi Rusia stat susţinător al terorismului, a încetat deja emiterea vizelor pentru cetăţenii ruşi, cu excepţia celor care participă la funeraliile unei rude apropiate. Germania se opune unui astfel de plan care a atras furia Kremlinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Parcarea unui aeroport, plină de bolizi de lux cu numere ruseşti. Ţara din Europa care a devenit "punct de tranzit" pentru turiştii ruşi