Antena Meniu Search
x

Zeci de părinţi şi-au strâns în braţe, pentru prima dată, bebeluşii născuţi din mame-surogat în Ucraina (Video)

Au curs lacrimi de bucurie în Ucraina. Zeci de părinţi şi-au strâns în braţe pentru prima dată bebeluşii, născuţi din mame-surogat, după săptămâni de aşteptare. Calvarul nu se încheie odată ce oamenii, veniţi din lumea întreagă, inclusiv România, primesc acordul de a intra în ţară. După ce trec graniţa, mai stau două săptămâni în carantină.

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 23:50

Vezi și
  • O mamă surogat primește 15.000 de dolari pentru o sarcină.
  • Inclusiv cupluri din România au apelat la mame surogat din Ucraina.

Sunt lacrimi de bucurie. Prima întâlnire cu fiul Ignacio a stârnit o avalanşă de emoţii pentru această femeie din Argentina. Băiatul s-a născut pe 29 aprilie, din mamă surogat, iar în prima lună de viaţă a fost crescut de o asistentă. Vocea mamei a auzit-o doar prin telefon. 

Pandemia a ţinut sute de copii departe de părinţii biologici. Abia în ultimele săptămâni, după relaxarea restricţiilor, 31 de cupluri au ajuns în Ucraina cu ajutorul Avocatului Poporului.

Iar 11 şi-au cunoscut, deja, copiii. Restul sunt încă în izolare. Statul le impune să nu ia contact cu nimeni timp de două săptămâni după ce intră în ţară. 

Lyudmila Denisova, Avocatul Poporului în Ucraina: 119 familii au cerut ajutorul Avocatului Poporului pentru a lua acasă 125 de copii. Pentru 88 de familii dosarul s-a soluţionat. 

Cu o legislaţie permisivă, maternităţi bine dotate şi cel mai mic venit pe cap de locuitor din Europa, Ucraina a devenit în ultimii ani cea mai căutată ţară de cuplurile care nu pot face copii. 

O mamă surogat primeşte aproximativ 15 mii de dolari pentru o sarcină, dacă totul decurge bine. Dar costurile pot creşte în funcţie de nevoile femeii şi ale copilului. Printre cuplurile care au apelat la clinicile ucrainene de mame-surogat se numără şi britanici, italieni, bulgari, dar şi români. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zeci de părinţi şi-au strâns în braţe, pentru prima dată, bebeluşii născuţi din mame-surogat în Ucraina (Video)