Meniu
Search
x

Galerie foto Părinții au ars într-o mașină lângă gară, în drum spre băiatul lor, fiica a supraviețuit miraculos. Detalii despre masacrul din Ceaplîne, în estul Ucrainei

Detalii teribile despre masacrul de la Ceaplîne, acolo unde, în 24 de august, de Ziua Națională a Ucrainei, rușii au atacat cu patru rachete micul sat din regiunea Dnipropetrovsk. 25 de oameni, inclusiv doi copii, au murit atunci, iar alți 31 au fost răniți. Printre victime, Vera și soțul ei Ivan. Fiica lor Anastasia, de doar 17 ani, a scăpat ca prin minune, iar în prezent, medicii din Austria luptă pentru viața ei. Război Rusia - Ucraina, ziua 201 LIVE TEXT

De Veronica Micu la 12.09.2022, 11:14

Presa din Ucraina relatează povestea teribilă a unei familii din Ucraina, distrusă în urma atacului lansat de ruși, pe 24 august. Atunci, patru rachete au lovit localitatea Ceaplîne din regiunea Dnepropetrovsk, în estul țării. Unul dintre proiectile a lovit gara din sat, patru vagoane ale unui tren fiind incendiate, iar pasagerii sfârșind arși de vii.Celelalte rachete au căzut în zone locuite. 25 de oameni, inclusiv doi copii, au murit atunci, iar alți 31 au fost răniți. 

Părinți au ars în mașină, fiica a supraviețuit miraculos

Ivan, soția lui Vera și fiica lor de 17 ani, Anastasia, erau în mașină, lângă gară, când au fost loviți de fragmentele uneia dintre rachetele lansate de ruși. 

Pe acelaşi subiect

Toți trei mergeau să ia trenul spre Cerkasî, acolo unde se afla Denis, celălalt copil al familiei.

Pentru Vera și soțul ei, atacul a fost fatal. Cei doi soți au murit arși de vii în mașina care a luat foc, sub privirile îngrozite ale fiiclei lor. Anastasia a reușit să scape ca prin minune, iar acum medicii din Austria luptă pentru viața ei. 

"Nu eram cu ei în acel moment. Știu că au fost bombardamente și că schije care ardeau au lovit mașina și a luat foc. Sora mea, Nastya, a reușit ca prin minune să iasă din mașina incendiată, iar părinții noștri au murit", a declarat pentru Obozrevatel fiul de 19 ani al lui Ivan și al Verei. 

Potrivit acestuia, familia sa mergea la gara din Ceaplîne pentru a lua trenul spre Dnipro, iar de acolo spre Cerkasî, unde locuiește Denis. 

Anastasia a fost grav rănită de explozie. Are arsuri pe 25% din corp și o rană la cap, provocată de schije. La început, adolescenta a fost dusă la spitalul din Dnipro, apoi a fost transferată la Okhmatdyt din Kiev. În prezent, fata se află într-un spital din Austria.

Masacru de Ziua Ucrainei. Cel puțin 25 de morți în atacul cu rachete la Ceaplîne

Reamintim că, în 24 august, Ziua Naţională s-a terminat cu o tragedie în Ucraina, după ce rușii au lansat patru rachete la Ceaplîne, în estul țării. 25 de oameni au murit și alți 31 au murit într-un bombardament asupra unei mici gări din localitate, la peste o sută de kilometri de linia frontului. 

Mai întâi au fost distruse câteva clădiri din apropierea gării. Un băiat de 11 ani şi-a pierdut viaţa când locuinţa familiei sale s-a prăbuşit. Mama sa şi un alt copil au fost salvaţi, de vecini, de sub dărâmături. A urmat un nou atac devastator: vagoanele unui tren de pasageri oprit în gară au fost incendiate, iar pasagerii au ars de vii. "Suntem hotărâţi să-i tragem la răspundere pe ocupanţi pentru toate faptele lor. Şi, cu siguranţă, îi vom alunga pe invadatori de pe pământul nostru", a transmis președintele ucrainea Volodimir Zelenski. În atac au murit doi copii: doi băieți de 6 și 11 ani.

De cealaltă parte, Rusia a confirmat atacul, dar ministerul Apărării a precizat că bombardamentul nu a vizat populaţia civilă, ci armata ucraineană. Autoritățile de la Moscova au precizat 200 de militari ucraineni care se îmbarcau în trenuri pentru a merge pe front au fost uciși.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Părinții au ars într-o mașină lângă gară, în drum spre băiatul lor, fiica a supraviețuit miraculos. Detalii despre masacrul din Ceaplîne, în estul Ucrainei