Antena Meniu Search
x

Patru oameni, răniţi grav pe o plajă din Japonia, după un atac al delfinilor. Un bărbat a suferit muşcături pe corp şi mai multe coaste rupte

Patru înotători au fost răniți în urma atacurilor de delfini pe o plajă din centrul Japoniei, spun oficialii.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 12:14

Patru oameni au fost răniţi grav pe o plajă din Japonia, după un atac al delfinilor
Patru oameni au fost răniţi grav pe o plajă din Japonia, după un atac al delfinilor - Profimedia

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a sfârşit cu mai multe coaste rupte și mușcături la mâini, după ce un delfin l-a atacat la câțiva metri de plaja Suishohama din orașul Mihama, prefectura Fukui, duminică dimineața. Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a suferit mușcături la nivelul brațelor într-un incident separat pe plajă, în aceeași dimineață, relatează BBC.

Delfinii s-ar simţi stresaţi de înotul alături de oameni

Încă două persoane au fost rănite de mamifere mai târziu în cursul zilei. Fukui a înregistrat până acum șase astfel de atacuri în acest an, a spus poliția locală.

Au fost puse semne pe plajă care le spun înotătorilor să evite apropierea sau atingerea mamiferelor. În timp ce delfinii nu sunt de obicei agresivi față de oameni, ostilitatea față de înotători nu este nemaiauzită.

Pe acelaşi subiect

Oamenii de știință au sugerat că delfinii sălbatici găsesc înotul alături de oameni „incredibil de stresant”, găsind dovezi că acest lucru le perturbă rutinele comportamentale.

Atacurile ale delfinilor sălbatici nu sunt nemaivăzute

În Republica Irlanda, două femei au fost rănite în zece zile în 2013 de același delfin, una dintre ele suferind o coastă ruptă.

Un an mai târziu, cinci înotători au trebuit să fie salvați în largul coastei irlandeze, când un delfin i-a înconjurat agresiv. Pe lângă ostilitatea față de oameni, delfinii sunt cunoscuți uneori că se comportă extrem de violent față de semenii lor creaturi marine. În Cornwall, sud-vestul Angliei, a fost văzut un delfin cu nas de sticlă aruncând un marsuin în aer, ca parte a unui atac agresiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Patru oameni, răniţi grav pe o plajă din Japonia, după un atac al delfinilor. Un bărbat a suferit muşcături pe corp şi mai multe coaste rupte