Antena Meniu Search
x

Patru români din Austria, deghizați în cerșetori, au dat spargeri de 65.000 de euro. Bărbații au fost arestați

Patru români au reușit să păcălească autoritățile din Austria, dând spargeri după spargeri, fără să fie prinși. Oamenii treceau neobservați pentru că erau deghizați în cerșetori.

de Monica Palade

la 06.03.2021, 17:15

Patru români din Austria, deghizați în cerșetori, au dat spargeri de 65.000 de euro. Bărbații au fost arestați - Profimedia

Între timp, tinerii, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, au fost arestați în Austria, la Niklasdorf. Zecile de spargeri și furturile au creat un prejudiciu total de peste 65.000 de euro. 

Românii au început să acționeze încă de la începutul anului 2019. Astfel, în primăvara acelui an au comis cel puțin zece spargeri, cele mai multe la apartamente, și un furt, scrie krone.at.

După ce dădeau câteva lovituri, hoții dispăreau fără urmă o perioadă. Cel mai probabil se întorceau în România.

Un bătrân de 90 de ani, printre victime

Printre victimele românilor s-a numărat și un bătrân de 90 de ani. Bărbatului i s-a făcut milă de ei și le-a oferit o băutură caldă, însă hoții au profitat de slăbiciunea lui și i-au furat câteva sute de euro și ceasul de la mână.

Aceștia aveau și o strategie. Deghizați în cerșetori intrau în diverse clădiri și se arătau interesați de un loc de muncă. Când aveau ocazia, dădeau lovitura. 

Cei patru au fost prinși la începutul lunii martie, când s-au întors în Austria, însă anchetatorii aflaseră între timp identitățile lor și i-au reținut la frontieră, fiind ulterior arestați. În timpul audierilor, ei și-au recunoscut cea mai mare parte din fapte.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Patru români din Austria, deghizați în cerșetori, au dat spargeri de 65.000 de euro. Bărbații au fost arestați