Antena Meniu Search
x

Video Patru turişti morţi şi cinci dispăruţi în Grecia, în timpul codului portocaliu de caniculă. Avertismentul climatologilor

Atenţie la vacanţele în Grecia! Canicula  a omorât patru turişti în nici o săptămână, iar cinci sunt daţi dispăruţi. Toţi plecaseră în drumeţii în ciuda codului portocaliu de temperaturi extreme.
Autorităţile locale vor să înceapă o campanie amplă de informare, care să îi facă pe vizitatori să înţeleagă pericolul la care se expun.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 21:33

Turiştii care au murit în Grecia plecaseră în excursii pe o temperatură de 45 de grade Celsius. Valul de tragedii a început cu prezentatorul BBC Michael Mosley, găsit fără viaţă pe insula Symi, într-o zonă stâncoasă, care amplifica şi mai mult arşiţa. 

Câteva zile mai târziu, un olandez a fost descoperit mort într-o râpă, pe insula Samos. Un american şi-a pierdut viaţa în Corfu, iar un belgian în Creta. Peste un milion de turişti români sunt aşteptaţi anul acesta în Grecia cu măsuri suplimentare de protecţie. 

"Vom avea radiaţii ultraviolete mai intense în zona din Grecia. Apa, evident că prin reflexie poate să aducă o cantitate sporită de ultraviolete, la fel şi nisipul, cu cât este mai deschis la culoare, evident face să se reflecte inclusiv componenta de radiaţii ultraviolete", explică climatologul Roxana Bojariu.

Vezi și

Un medic român stabilit în Grecia ne recomandă să ţinem cont în vacanţă de recomandările pe care le fac autorităţile elene. "Să nu plece deloc la drum în perioadele de caniculă. Şi să nu plece, bineînţeles, singuri, fără apă, fără telefon, fără pălărie. Trebuie să poată să ia legătura în orice moment cu o persoană apropiată, cu hotelul, cu 112. Se dau foarte des mesaje de avertizare în caz de pericol: caniculă, furtuni", spune medicul român Marianna Kalokairinou.

Pe acelaşi subiect

Alţi cinci turişti sunt de negăsit

În Ciclade, autoritățile caută de aproape o săptămână un american, fost ofiţer de poliţie în Los Angeles. Disperaţi, mai mulţi prietenii de-ai lui au plecat în Grecia în speranţa că îl vor găsi. Cei rămaşi acasă încep să intre, însă, în panică. 

"Mă simt neajutorată. Este foarte departe, este prietenul meu cel mai bun. Grecii nu au resursele noastre. Avem prieteni care au plecat acolo, ca să îl caute şi ei. Avem oameni pe insula aceea care l-au cunoscut pe Albert şi îl caută şi ei, dar tot nu sunt suficienţi oameni", mărturiseşte prietena turistului dispărut. 

Temperaturile se vor apropia din nou de 45 de grade Celsius în Grecia săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Patru turişti morţi şi cinci dispăruţi în Grecia, în timpul codului portocaliu de caniculă. Avertismentul climatologilor