Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pavel Popov, viceministru al Apărării, arestat pentru fraudă. Este al treilea oficial vizat în legătură cu Parcul militar Patriot din Moscova

Un fost ministru adjunct al Apărării din Rusia, Pavel Popov, a fost arestat într-un dosar de corupție legat de aşa-numitul Parc Patriot, un fel de Disneyland rusesc de propagandă de război, unde recent armata a expus tehnică militară capturată în războiul din Ucraina. Popov a fost dus încătușat joi la un tribunal care a decis arestarea sa. 

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 17:29

Pavel Popov, viceministru al Apărării, arestat pentru fraudă. Este al treilea oficial vizat în legătură cu Parcul militar Patriot din Moscova
Pavel Popov, viceministru al Apărării, arestat pentru fraudă. Este al treilea oficial vizat în legătură cu Parcul militar Patriot din Moscova - TASS

Comitetul rus de anchetă a informat joi că a deschis un dosar de fraudă împotriva unui fost viceministru al apărării, Pavel Popov, în cel mai recent caz dintr-o serie de anchete anticorupţie, relatează Reuters.

Dosarul este cel de-al treilea care vizează un înalt responsabil din Ministerul Apărării în legătură cu construirea unui parc cu tematică militară în Moscova.

General-maiorul Vladimir Şesterov şi Viaceslav Ahmedov, directorul Parcului Patriot, de lângă Moscova, au fost reţinuţi mai devreme în această lună sub suspiciunea de fraudă.

Articolul continuă după reclamă

"Popov, responsabil cu dezvoltarea, întreţinerea şi funcţionarea Parcului Patriot, s-a îmbogăţit pe seama acestuia", a declarat Comitetul de anchetă.

Pe acelaşi subiect

Parcul care a devenit o atracţie turistică majoră, expune o amplă colecţie de armament sovietic şi rusesc. Din 2023, au fost aduse blindate şi echipamente occidentale, capturate în Ucraina. 

Potrivit anchetatorilor, Popov a direcţionat începând din 2021 diverse materiale de construcţie de la Parcul Patriot spre propria casă pentru lucrări de instalaţii.

Mai multe proprietăţi deţinute de Popov şi membri de familie, proprietăţi în valoare totală estimată la peste 500 milioane de ruble (5,47 milioane de dolari), sunt verificate în prezent în cadrul anchetei, au spus investigatorii.

Popov se alătură astfel celor peste 12 oficiali care, începând din aprilie, au fost implicaţi în cel mai amplu val de scandaluri de corupţie care a lovit armata rusă şi Ministerul Apărării.

În mai, după primele arestări, preşedintele Vladimir Putin l-a înlocuit surprinzător pe ministrul Serghei Şoigu, aflat de mulţi ani în funcţie, cu economistul Andrei Belousov. Decizia a fost considerată o măsură de a asigura o gestionare mai strictă a vastului buget militar al Rusiei şi de eliminare a risipei şi corupţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Pavel Popov, viceministru al Apărării, arestat pentru fraudă. Este al treilea oficial vizat în legătură cu Parcul militar Patriot din Moscova