Antena Meniu Search
x

Persecuţiile împotriva creştinilor s-au înteţit! Numai în Siria au fost ucişi 1.213 de creştini

Pentru al doilea an consecutiv, Coreea de Nord rămâne ţara unde creştinii se confruntă cu cele mai mari riscuri, iar Somalia este pe locul al doilea, triburile şi clanurile musulmane executând aproape orice creştin întâlnesc.

Indexul mondial al persecuţiei 2014 arată că persecuţiile împotriva creştinilor au luat amploare în 2013, informează AFP, citată de Agerpres. 

"La categoria de persecuţii nu intră doar actele de violenţă, ci şi presiunile, interdicţiile sau discriminările legate de religie", a explicat Michel Varton, directorul Asociaţiei "Portes Ouvertes France". 

Pentru al doilea an consecutiv, Coreea de Nord rămâne ţara unde creştinii se confruntă cu cele mai mari riscuri, iar Somalia este pe locul al doilea, triburile şi clanurile musulmane executând aproape orice creştin întâlnesc. 

Creştinii sunt supuşi persecuţiilor şi în Afganistan, Arabia Saudită, Qatar, Uzbekistan, Libia, Yemen, Iran şi Insulele Maldive. 

"În 36 din cele 50 de ţări studiate, islamismul este în mare măsură responsabil de persecuţia creştinilor", a spus Michel Varton. 

În clasamentul asasinatelor, Siria, aflată în război civil, deţine tristul record al numărului de creştini asasinaţi, 1.213! Siria a urcat în acest clasament de pe locul 13 până pe 3. 

În Pakistan s-a petrecut cel mai tragic atac împotriva creştinilor de la crearea sa, din 1947. În septembrie 2013, un dublu atentat sinucigaş la ieşirea dintr-o biserică catolică din Peshawar a omorât 89 de creştini! 

Egiptul vine tare din urmă. S-au înregistrat 167 de acte de violenţă, precum şi 492 tentative de închidere a bisericilor!

Ţările unde creştinii au suferit cele mai multe violenţe au fost Republica Centrafricană, Siria, Pakistan, Egipt, Irak, Myanmar, Nigeria, Columbia, Eritreea şi Sudan. 

Portes Ouvertes France, Asociaţie creată în 1976, stabileşte acest clasament din 1997, pe baza unor chestionare adresate reprezentanţilor săi, care operează în 60 de ţări. 

Foto: conservativepapers.com 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Persecuţiile împotriva creştinilor s-au înteţit! Numai în Siria au fost ucişi 1.213 de creştini