Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Persistă incertitudinile privind soarta lui Abdelhamid Abaaoud: "El nu mai face parte din familia noastră"

Incertitudinile încă planează în legătură cu soarta 'creierului' atentatelor teroriste comise la 13 noiembrie la Paris și soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, Abdelhamid Abaaoud.

de Redactia Observator

la 19.11.2015 , 10:40

 Incertitudinile încă planează în legătură cu soarta 'creierului' atentatelor teroriste comise la 13 noiembrie la Paris și soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, Abdelhamid Abaaoud, vizat de o operațiune desfășurată miercuri dimineață de unități de elită ale poliției franceze (RAID) în suburbia pariziană Saint-Denis, notează joi postul de radio și televiziune RTL.

Raidul desfășurat miercuri de forțele de ordine franceze l-a vizat pe cel cunoscut în interiorul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) drept Abu Omar al-Baljiki (Abu Omar 'Belgianul', în limba arabă), numele său de luptător islamist, și bănuit a fi organizatorul celor mai sângeroase atentate din istoria Franței.

Conform mai multor surse, Abaaoud ar fi fost lichidat de forțele de intervenție miercuri dimineață în cadrul operațiunii din Saint-Denis.

Articolul continuă după reclamă

'Dacă el se afla în apartament, atunci nu ne-a putut scăpa', a declarat un membru al unităților RAID.

Potrivit șefilor a două servicii de informații vest-europene, citați de cotidianul american Washington Post, Abdelhamid Abaaoud a fost ucis în operațiunea antitero de la Saint-Denis. Informația este confirmată și de surse israeliene.

În vârstă de 28 de ani, jihadistul belgian a devenit în prezent cel mai căutat om de către serviciile de informații europene și CIA. El a intrat în rândurile organizației jihadiste Statul Islamic (SI) în 2013.

Este originar din cartierul Molenbeek de la periferia capitalei belgiene, Bruxelles, unde l-a cunoscut pe Salah Abdeslam (în vârstă de 26 de ani). Pe numele acestuia autoritățile belgiene au emis duminică un mandat de arestare internațional. Francezul născut la Bruxelles ar putea fi și unul dintre atacatorii de la Paris. Un frate de-al său, Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam, s-a aruncat în aer vinerea trecută la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris.

Renegat de familia sa, Abdelhamid Abaaoud a călătorit de mai multe ori între Belgia și Siria între 2013 și 2015. Adept al rețelelor sociale, el a postat numeroase fotografii, printre care cea în care apărea la volanul unui vehicul cărând cadavre mutilate ale unor soldați sirieni spre o groapă comună.

'Ne-a făcut de rușine. El nu mai face parte din familia noastră', a reacționat tatăl lui Abdelhamid, un comerciant marocan din cartierul bruxellez Molenbeek.

În luna iulie, Abdelhamid Abaaoud a fost condamnat la Bruxelles, în contumacie, la 20 de ani de închisoare într-un proces privind filierele de recrutare de jihadiști belgieni pentru Siria.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Persistă incertitudinile privind soarta lui Abdelhamid Abaaoud: "El nu mai face parte din familia noastră"