Antena Meniu Search
x

Video Peste un miliard de oameni sărbătoresc azi Paştele Catolic. La Vatican, Papa Francisc a apărut într-un scaun cu rotile la Slujba de Înviere

Peste un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc astăzi Paştele Catolic. La Vatican, sute de credincioşi au participat la Slujba de Înviere prezidată de Papa Francisc, unde Suveranul Pontif şi-a făcut apariţia într-un scaun cu rotile. Cu ocazia Paştelui, Regele Charles a anunţat că va participa la slujba de la Capela Sfântul George însă va păstra distanţa de ceilalţi oameni prezenţi. 

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 09:19

Vezi și

După ce vineri şi-a anulat participarea la Drumul Crucii pentru a-şi proteja sănătatea, Papa Francisc a ajuns seara trecută la bazilica Sfântul Petru din Vatican într-un scaun cu rotile. Şi a început Slujba de Înviere cu o rugăciune, spusă în faţa sutelor de catolici prezenţi. 

Papa Francisc: Fraţi şi surori, în cea mai sfântă noapte în care Domnul Nostru Isus Hristos a trecut de la moarte la viaţă, Biserica îi cheamă pe toţi copiii ei răspândiţi în lume să se strângă împreună şi să se roage.

Suveranul Pontif a fos vizibil slăbit

Pontiful a binecuvântat mai apoi o lumânare, iar lumina Sfântă a fost împârţită între credincioşi alungând întrunericul din lăcaşul de cult. Omilia pronunţată de Papa a fost urmată de botezul a opt adulţi. 

Pe acelaşi subiect

Vizibil slăbit, Suveranul Pontif pare încă să se recupereze după răcelile care l-au chinuit iarna aceasta. 

Papa Francisc: În întuneric, lăsaţi un neaşteptat strigăt de bucurie să răsune: El trăieşte, El a înviat! Şi voi, fraţii şi surorile mele, mici şi mari, voi care sunteţi osteniţi de viaţă, cei care se simt nedemni să cânte, lăsaţi o nouă flacără să se aprindă în inima voastră.  

Astăzi, în jurul prânzului, Papa va transmite şi tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi". Credincioşii din Ierusalim s-au adunat în Biserica Sfântului Mormânt unde arhiepiscopul, clericul romano-catolic cu rangul cel mai înalt din Țara Sfântă, a ţinut Slujba. 

O ceremonie impresionantă a avut loc şi la Catedrala Winchester

O veste mult aşteptată de britanici vine din partea Familiei Regale. Regele Charles va participa la slujba de astăzi ţinută la capela Sfântul George de la Castelul Windsor. Monarhul va sta alături de soţia sa, Regina Camilla, dar departe de celelate persoane prezente pentru a se proteja.  

Şi catolicii din Ucraina au participat la Slujba de Înviere la Catedrala Sfântul Nicolae din Kiev. Zeci de credincioşi au luat lumina Sfântă şi s-au rugat pentru un singur lucru - pace. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Peste un miliard de oameni sărbătoresc azi Paştele Catolic. La Vatican, Papa Francisc a apărut într-un scaun cu rotile la Slujba de Înviere