Antena Meniu Search
x

Plajele europene vor avea preţuri mai mici în acest an

Plajele Europei s-au deschis şi ne aşteaptă. Şi nu e singura veste bună. Contrar previziunilor, preţurile vor fi mai mici chiar decât anul trecut. Vacanța nu va semăna însă cu nicio alta de până acum. Sunt locuri unde vom avea orar de mers la plajă.

de Redactia Observator

la 24.05.2020, 06:48

Vezi și
  • În Italia, o cameră de hotel costă şi 50 de Euro.
  • Portugalia deschide plajele pe 15 iunie.

O umbrelă la fiecare 12 metri pătrați şi şezlonguri aşezate la cel puţin un metru şi jumătate unul de altul. În centrul zonei roșii, regiunea Emilia Romagna a deschis sezonul estival cu câteva zile în avans, dar cu reguli stricte.

Iar amatorii nu s-au lăsat aşteptaţi. Au ocupat aproape toate locurile de pe nisip. Printre ei, şi români stabiliţi în Peninsulă.

“În sfârșit am ajuns și la mare. După 2 luni de carantină. 30 de grade afară, foarte cald, foarte bine”, spune o româncă.

Românii îşi pot pregăti deja bagajele. Din 3 iunie pot merge în vacanţă, în Italia, fără să mai stea în carantină. Motivele de bucurie sunt duble pentru că și prețurile au intrat... la apă.

O noapte de cazare la un hotel costă 50 de euro, cu totul inclus. Iar reducerile se simt și pe plajă.

Barcelona a deschis plajele doar rezidenților. Şi doar pentru patru ore, de la 6 la 10 dimineața. Poliția se asigură că nimeni nu rămâne pe nisip după această oră, în timp ce, din aer, distanțarea socială este verificată cu ajutorul dronelor. Regulile vor rămâne stricte și după 29 iunie, când Spania își va redeschide granițele.

O opțiune mai sigură, dar ceva mai costisitoare ar putea fi Portugalia, unde vom putea ajunge din 15 iunie. Toţi locuitorii dintr-un mic oraş situat în apropiere de Lisabona vor fi testaţi pentru coronavirus până la debutul sezonului.

Miguel Pinto Luz , primarul din Cascais City: Vrem să aflăm care a fost incidența bolii dar și producția de anticorpi. Vrem să redăm încrederea populației. Este foarte important.

O anchetă realizată de o publicație britanică arată reducerile masive aplicate în toată Europa în anul pandemiei.  Cele mai curajoase tăieri de prețuri - de până la 50% - sunt la greci.

Marea Britanie și Statele Unite rămân opțiuni de luat în calcul mai degrabă pentru sfârșitul verii. Pentru moment, turismul este permis doar localnicilor.

Lt. Claude Panis, Pompier Huntington Beach: Deocamdată, permitem doar activitățile recreaționale, asta înseamnă că dacă vii la plajă nu poți sta să te bronzezi. Nu te poți întinde pe nisip. Trebuie să te plimbi, să alergi, să înoți, să faci surf, orice înseamnă mișcare.

Regulile sunt afișate încă din parcare. Distanțarea socială este literă de lege pe plajele californiene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Plajele europene vor avea preţuri mai mici în acest an