Antena Meniu Search
x

Planul de RĂZBOI al Federaţiei Ruse

Vice-amiralului Igor Kabanenko, fost şef-adjunct al Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a postat pe o pagină de socializare planul de război al Federaţiei Ruse, în viziunea sa.

Astfel, el consideră că primul pas al ruşilor ar putea fi anexarea rapidă a Crimeii şi creşterea numerică a grupării forţelor armate ruse din Crimeea.

Pasul 2 ar fi următorul: "acţionând prin intermediul forţelor speciale şi a diversioniştilor, a se crea după 16 martie o situaţie favorabilă ofensivei Armatei a 20-a a Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse pe direcţia Doneţk, a Armatei a 3-a pe direcţia Lugansk şi a Diviziei 106 în direcţia Kiev. De asemenea, unităţi ale grupării FA ale FR din Crimeea vor întretăia Ucraina şi vor atinge linia Niprului", potrivit adevărul.ro.

În cea de-a treia etapă ar urma lovitura principal a grupării FA ale FR din Crimeea care se va da pe direcţia Odesei, în prealabil pregătindu-se terenul la nivel local prin utilizarea asistenţei din Transnistria

Urmează ca în zilele a 5-a şi a 7-a să se creeze linia de control Lugansk-Doneţk-Nikolaev-Odesa-Tiraspol, blocându-se accesul Ucrainei la Marea Neagră.

În ultimă fază ar începe, de pe poziţii de forţă, negocieri cu privire la status-quo-ul noilor frontiere, în rezultatul cărora Ucraina va fi lipsită de ieşire la mare, transformată într-o enclavă continentală, cu posibilităţi de transport extrem de reduse şi fără importanţă geopolitică.

sursă: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Planul de RĂZBOI al Federaţiei Ruse