Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Povestea tinerei care a primit 1 milion de dolari pentru bullying. Colegii i-au făcut viața un calvar, iar profesorii au închis ochii

1 milion de dolari pentru bullying. Atât trebuie să plătească despăgubiri un inspectorat şcolar din California, după ce o elevă a fost victima hărţuirii şi umilinţelor colegilor ei. Aceştia au iniţiat chiar o petiţie în care îi cereau adolescentei de 13 ani să se sinucidă. Multe dintre abuzuri aveau loc chiar sub ochii profesorilor. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022 , 21:10

Timp de un an, Eleri Irons, a trăit un calvar. A fost ţinta răutăţilor colegilor care lansau zvonuri false despre ea şi o jigneau în mod constant. Lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care un grup de elevi a iniţiat o petiţie cu titlul "Să o ucidem pe Eleri Irons", în care fata era instigată să îşi pună capăt zilelor. Adolescenta care avea atunci doar 13 ani a început să se automutileze, iar apoi a fost diagnosticată cu sindrom post-traumatic.

Miranda Banks, psiholog: Un bully vrea să te facă să te simţi mai mic şi mai slab şi neajutorat pentru că, astfel, ei se simt mai mari şi mai puternici şi într-o poziţie de putere. 

Abuzurile au avut loc sub privirile profesorilor, care nu doar că nu au intervenit, ci au încercat să ascundă totul

Vezi și

Nu i-au informat pe părinţi despre tratamentul la care era supusă fata lor, iar directoarea chiar i-a minţit că a anunţat poliţia despre abuzuri. Eleri a hotărât să dea şcoala în judecată. Acum, districtul școlar din California de care aparţine şcoala a fost obligat să-i plătească un milion de dolari adolescentei hărţuite. Elevul, care a iniţiat petiţia şi o elevă, care a semnat-o, au fost suspendaţi. Eleri spune că şi-a iertat agresorii. 

Pe acelaşi subiect

"Sunt recunoscătoare că am putut să-mi împărătşeşec experienţa şi că am fost luată în serios, astfel ca, data viitoare, când un copil va cere ajutor, școala să se simtă obligată să ia măsuri", a spus Eleri după aflarea sentinţei. 

Bullying, un fenomen care distruge adolescența multor elevi. România e pe locul 3 în Europa

În Statele Unite, un elev din cinci recunoaşte că este victima bullyingului, iar cele mai multe astfel de abuzuri au loc în categoria de vârstă 11-13% 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La nivel european, România se află pe locul 3 în ce priveşte bullyingul, din 42 de state în care a fost investigat fenomenul. Unul din patru copii recunoaşte că a fost umilit în faţa colegilor, iar trei din zece spun că sunt frecvent ameninţaţi cu bătaia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Povestea tinerei care a primit 1 milion de dolari pentru bullying. Colegii i-au făcut viața un calvar, iar profesorii au închis ochii