Antena Meniu Search
x

Video Poveştile terifiante ale românilor prinşi în conflictul din Israel: ''Dacă eşti nevoit să ieşi, să fii pregătit''

Israelul e la un pas de război civil. Iar pentru românii prinşi în conflict, pericolele vin de peste tot: bombardamentele se ţin lanţ, iar în oraşele din toată ţara s-a dezlănţuit infernul plin de ură: israelienii şi palestinienii îşi dau foc la maşini sau sinagogi şi se bat în plină stradă.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 13.05.2021, 21:13

Vezi și

Un iad se dezlănţuie la câteva secunde în Fâşia Gaza. Cât ai clipi, două rachete pun la pământ o clădire de 14 etaje. 600 de obiective militare şi centre de comandă ale miliţiilor palestinene au fost ţintele aviaţiei israeliene. Românii din Israel povestesc terifiaţi că pericolele vin şi din aer şi de la sol.

Dragos Nelersa, jurnalist român din Tel AVIV: Pentru trei rachete trase trimitem 6-7 să ne asigurăm că sunt interceptate. La un moment dat este inevitabil că vor cădea la sol. Şcolile sunt închise. Dacă eşti nevoit să ieşi, să fii pregătit. S-au deschis adăposturile publice. 

Fiecare atac este marcat cu urale. 

Tatiana: E foarte greu să ajungi să trăieşti aşa, copiii să trăiască într-un astfel de stres, adulţii să nu îşi poată scoată copiii la plimbare.

Pe acelaşi subiect

Bilanţul victimelor creşte din cauza atacurilor extremiste

În stradă, în oraşele mixte s-a instalat anarhia. În Lod a fost declarată starea de urgenţă după ce mai multe sinagogi, şcoli şi maşini au fost incendiate. Într-un alt oraş din centrul Israelului, un şofer arab aproape că a fost linşat de un grup de extremişti. 

Benjamin Netanyahu, preşedintele Autorităţii Palestiniene: Este inacceptabil! Este anarhie. Nu vom tolera asemenea acte.

Bilanţul victimelor creşte şi în tabăra israeliană. Un copil de 6 ani ar fi fost ucis într-o localitate de la frontiera cu Gaza acolo unde este luată în calcul invazia terestră. 

Mahmoud Abbas, preşedintele palestinian: Mă adresez Americii şi Israelului: Ajunge, încetaţi!

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă pentru cele două state. Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile neesenţiale în anumite regiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Poveştile terifiante ale românilor prinşi în conflictul din Israel: ''Dacă eşti nevoit să ieşi, să fii pregătit''