Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul albanez avertizează că ţara sa şi Kosovo "SE VOR UNI"

Premierul albanez Edi Rama a avertizat că ţara sa şi Kosovo "se vor uni după modelul clasic" dacă Uniunea Europeană "nu deschide calea integrării Kosovo"

de Redactia Observator

la 08.04.2015 , 11:48

Premierul albanez Edi Rama a avertizat că ţara sa şi Kosovo "se vor uni după modelul clasic" dacă Uniunea Europeană "nu deschide calea integrării Kosovo"

Există "două alternative" în vederea unei viitoare unificări a Albaniei şi Kosovo, a declarat Rama într-un interviu pentru postul Klan din Priştina pe care l-a acordat împreună cu vicepremierul kosovar Hashim Thaci, totodată ministru de Externe. Premierul albanez a subliniat că "totul depinde de UE".

"Dacă UE continuă să închidă uşa integrării Kosovo", atunci cele două ţări vor fi nevoite să se unească "după modelul clasic", a avertizat premierul albanez.

Articolul continuă după reclamă

El a adăugat că ambele ţări susţin unificarea prin statutul de membre UE, potrivit Mediafax.

Thaci a declarat apoi că afirmaţiile lui Rama nu reprezintă "o ameninţare la adresa UE", ci "realitatea care se poate adeveri în viitor şi care poate fi rezultatul izolării Kosovo de UE".

Kosovo, în care majoritatea populaţiei este de origine albaneză, şi-a declarat unilateral independenţa la începutul lui 2008. Însă Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii de sud.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » Premierul albanez avertizează că ţara sa şi Kosovo "SE VOR UNI"