Antena Meniu Search
x

Premierul grec i-a lăudat pe pompierii români care au oprit incendiile de la periferia Atenei

Cel puţin 19 state europene sunt afectate de valul de canicula. Seceta şi vântul haotic continuă să producă incendii de vegetaţie devastatoare în Spania, Italia sau Grecia. 

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 14:35

Vezi și

Aproape 1000 de pompieri, militari şi voluntari spanioli încearcă de o săptămână să stingă focarele din zona Zaragoza-Zamora. În Franţa, incendiul masiv din Gironde, care a afectat peste 21 de mii de hectare, este ţinut sub control. În regiune s-a deplasat miercuri şi preşedintele Emmanuel Macron care a mulţumit pompierilor pentru efortul depus.

În mod similar, premierul elen Mitsotakis a lăudat operaţiunea pompierilor, printre care şi 28 de români, care au reuşit să oprească incendiile produse în urmă cu două zile la periferia Atenei.

Flăcările continuă să se răspândească însă în zone mari din Slovenia şi Italia.Temperaturile caniculare au ajuns ieri şi în Ungaria şi continuă să se extindă peste România.

 28 de pompieri din România asistă pompierii locali din Grecia. În total peste 200 de pompieri şi echipamente din Bulgaria, Franţa, Germania, România, Norvegia şi Finlanda sunt pregătiţi să intervină în iulie şi august în Grecia.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au distrus aproximativ 300.000 de acri (121.000 de hectare) de pădure şi tufiş în diferite părţi ale Greciei, în timp ce ţara a fost afectată de cel mai intens val de caniculă din ultimii 30 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Premierul grec i-a lăudat pe pompierii români care au oprit incendiile de la periferia Atenei