Antena Meniu Search
x
LIVE

Premierul Poloniei l-a criticat pe Olaf Scholz, din cauza politicii față de Ucraina: "Multe țări aveau multă încredere în Germania"

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki crede că există o neîncredere tot mai mare în Germania din cauza politicii guvernului de la Berlin faţă de Ucraina, relatează joi DPA, potrivit Agerpres.

De Redactia Observator la 02.02.2023, 10:19
premierul Poloniei Mateusz Morawiecki
Premierul Poloniei l-a criticat pe Olaf Scholz, din cauza politicii față de Ucraina: "Multe țări aveau multă încredere în Germania" - Profimedia Images

"Aş spune că în urmă cu un an multe ţări aveau multă încredere în Germania", a declarat Morawiecki pentru ziarul german Bild într-un interviu publicat miercuri seară. "Acum această pendulă s-a mutat spre neîncredere. În special în familia de ţări central şi est-europene care sunt şi membre ale Uniunii Europene", a adăgat el.

Germania ar putea furniza mai mult sprijin pentru Ucraina, crede premierul Poloniei

În acelaşi timp, el l-a acuzat pe cancelarul german Olaf Scholz că în continuare îl judecă greşit pe preşedintele rus Vladimir Putin.

"Vedem... că Germania încearcă să fie însărcinată pe jumătate, să gândească puţin într-un mod nou şi să sprijine Ucraina. Dar în acelaşi timp, ei - vreau să spun guvernul şi cancelarul în special - par să creadă în continuare că lucrurile ar trebui să decurgă ca până acum cu Rusia. Nu cred că va fi vreodată posibil cu acest regim cvasitotalitar", a mai spus Morawiecki în interviu.

Pe acelaşi subiect

Mateusz Morawiecki şi-a exprimat de asemenea scepticismul în legătură cu convorbirile cu liderul de la Kremlin.

"Cred că este ceva greşit, nu face decât să-i dea oxigen lui Putin şi nu realizează nimic. Putin de fapt îşi îndeplineşte scopurile cu astfel de convorbiri, pentru că le arată poporului lui şi restului lumii: 'Uitaţi, sunt la mare căutare, toată lumea vrea să vorbească cu mine, totul depinde de mine", a declarat premierul polonez.

În dezbaterea privind livrarea de avioane occidentale de luptă Ucrainei, Morawiecki a spus că este deschis la trimiterea de avioane F16. "Dacă ar exista o decizie la nivelul NATO, aş fi pentru trimiterea acestor avioane", a spus el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Premierul Poloniei l-a criticat pe Olaf Scholz, din cauza politicii față de Ucraina: "Multe țări aveau multă încredere în Germania"