Antena Meniu Search
x

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat un acord cu Rusia pentru a cumpăra motorină ieftină

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat luni că a fost încheiat un acord cu Moscova pentru a cumpăra motorină mult mai ieftină din Rusia, ceea ce ar părea a fi cel mai recent beneficiu tangibil care decurge din relația sa de prietenie cu președintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 21:59

Jair Bolsonaro și Vladimir Putin
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat un acord cu Rusia pentru a cumpăra motorină ieftină - Profimedia Images (arhivă)

Bolsonaro, un fost căpitan de armată de extremă dreaptă, nu a oferit alte detalii. Nici biroul lui Bolsonaro, nici Ministerul Mineritului și Energiei din Brazilia nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

"Are sens și în cele din urmă s-ar putea întâmpla", a declarat un oficial înalt al Ministerului Economiei, sub rezerva anonimatului, refuzând să dea informații suplimentare.

Un înalt oficial al companiei petroliere de stat Petroleo Brasileiro SA sau Petrobras, care furnizează cea mai mare cantitate de combustibil pe piața internă, a declarat pentru Reuters că ideea nu este surprinzătoare, dar a ridicat îngrijorări.

Prețurile ridicate ale combustibilului au afectat șansele de realegere ale lui Bolsonaro, înaintea votului din octombrie, lăsându-l în urmă în sondaje în raport cu fostul lider de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat un acord cu Rusia pentru a cumpăra motorină ieftină