Antena Meniu Search
x

Video Preşedintele Zelenski, pe frontul de la Marea Neagră. Armata rusă îşi trimite în luptă unităţile de rezervă din Donbas

Armata rusă îşi trimite în luptă unităţile de rezervă din Donbas pentru a cuceri în întregime oraşul Severodoneţk, unde trupele ucrainene continuă să reziste. Artileria şi rachetele Rusiei lovesc şi alte localităţi din Donbas, dar şi din celelalte regiuni ale ţării. Riposta ucraineană este tot mai puternică: unele zone controlate de separatişti sunt, acum, şi ele intens bombardate. Preşedintele Zelenski s-a deplasat din nou pe unele din teatrele de luptă, de această dată la Nickolaev şi Odessa, pentru a încuraja trupele din prima linie. Război Rusia - Ucraina, ziua 116 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 09:25

Vezi și

Severodoneţk şi satele vecine continuă să fie scene ale unei bătălii deosebit de îndârjite. Comandamentul rus a adus pe acest front aproape toate rezervele de care dispune. Dar unele batalioane mai există doar cu numele deoarece au doar 10 - 15 soldaţi în stare să lupte. În unele direcţii, atacatorii reuşesc să câştige teren, pas cu pas, dar numai cu preţul unor pierderi grele. Ucrainenii folosesc eficient armamentul modern trimis de Statele Unite şi aliaţii lor. 

Este o piesă nouă de armament a NATO, iar acest fapt îi însufleţeşte pe soldaţii noştri. Vedem că putem face mai mult, mai bine. Iar inamicului îi scade moralul. Oraşul Doneţk, controlat încă din 2014 de separatiştii susţinuţi de Rusia, este supus, de câteva zile, unor bombardamente intense. Rebelii susţin că au fost lovite şi locuinţe, cinci civili şi-au pierdut viaţa, iar 12 au fost răniţi. 

Zelenski a vizitat apoi Odessa

La rândul lor, rachetele Rusiei fac victime şi provoacă distrugeri în diferite regiuni ale Ucrainei. 11 oameni au fost răniţi şi un depozit de carburant a fost distrus lângă Dnipro. Un alt incendiu a izbucnit în regiunea Harkov, tot în urma unui atac al rachetelor.

Pe acelaşi subiect

A fost bombardat şi un obiectiv din Krivoi-Rog, oraşul natal al preşedintelui Zelenski. Liderul ucrainean a părăsit din nou capitala pentru a evalua situaţia din zona litoralului Mării Negre. Zelenski s-a deplasat mai întâi în portul Nikolaev, lovit şi el, în ajun, de rachete.

Primarul şi guvernatorul regional au fost decoraţi pentru comportamentul din ultimele luni, când a fost respinsă ofensiva asupra oraşului. Zelenski a vizitat apoi Odessa, unde s-a întâlnit cu luptători din Garda Naţională şi cu pacienţii şi medicii unui spital. 

Putin l-a trecut în rezervă pe comandantul trupelor de desant

Întâmplător, şi Vladimir Putin a felicitat ieri medicii ruşi de pe frontul din Donbas, dar numai de la distanţă, din cabinetul său de la Kremlin. Potrivit presei ruse, Putin l-a trecut în rezervă pe comandantul trupelor de desant, înlocuit cu un general născut chiar în Donbas. Decizia ar putea trăda nemulţumirea preşedintelui faţă de desfăşurarea aşa-zisei "operaţiuni militare speciale". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Zelenski, pe frontul de la Marea Neagră. Armata rusă îşi trimite în luptă unităţile de rezervă din Donbas