Antena Meniu Search
x

Prima condamnare pentru certificat verde fals: un român din Verona trebuie să plătească o amendă de 9.000 de euro

Prima condamnare din Verona pentru utilizarea unui certificat verde fals a fost dictată pentru un român.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 16:16

Prima condamnare pentru certificat verde fals: un român din Verona trebuie să plătească o amendă de 9.000 de euro
- Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit L'Arena, românul în vârstă de 40 de ani este obligat de instanţă să plătească o amendă de 9.000 de euro. Cetăţeanul român a fost oprit de carabinieri pe 17 decembrie, anul trecut, într-o staţie de transport în comun. Românului i s-a cerut să prezinte certificatul verde, ceea ce a şi făcut, doar că documentul aparţinea unei alte persoane. S-a dovedit ulterior că românul nu primise nici măcar o doză de vaccin în acel moment.

Presa italiană notează că acesta este doar primul caz încheiat de justiţie pe această speţă, dar pe rol există numeroase astfel de dosare care aşteaptă să fie finalizate.

Prima amendată pentru lipsa super certificatului verde, dată tot unui român

Tot un român a fost primul cetăţean amendat de autorităţile italiene pentru lipsa super certificatului verde. Pe 6 decembrie, anul trecut, românul a fost luat la întrebări de carabinieri într-un mijloc de transport din Roma. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a scăpat mai uşor. "Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în zilele următoare", s-a justificat românul.

Pentru că a recunoscut că nu deţine certificatul şi nu a încercat să păcălească autorităţile prezentând un document fals, românul a fost amendat cu 400 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prima condamnare pentru certificat verde fals: un român din Verona trebuie să plătească o amendă de 9.000 de euro