Antena Meniu Search
x

Prima ţară din Europa care revine la lockdown pe timp de noapte, sufocată de valul 4 COVID

Letonia a anunțat introducerea unui lockdown, timp de o lună, după o creștere fără precedent a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, ţara devine primul stat european care revine la restricţii de asemenea anvergură pe fondul noului val de îmbolnăviri COVID-19.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 18:16

Lockdown pe timp de noapte şi şcoli închise în Letonia
Lockdown pe timp de noapte şi şcoli închise, timp de o lună, în Letonia - Profimedia

După luni întregi în care părea să ţină epidemia de COVID-19 sub control, Letonia se confruntă acum cu una din cele mai mari rate de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial, potrivit datelor publicate de Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

"Sistemul nostru sanitar este în pericol ... Singura cale de ieșire din această criză este să ne vaccinăm", a declarat luni seara premierul Letoniei, Krišjānis Kariņš. Acesta a precizat că rata scăzută de vaccinare a țării este de vină pentru creșterea numărului de spitalizări, relatează The Guardian. Aproximativ 57% din cei 1,9 milioane de letoni sunt complet vaccinați, cu mult sub media UE de 74%.

Lockdown pe timp de noapte şi şcoli închise în Letonia

Guvernul a anunţat săptămâna aceasta o lună de lockdown pe timp de noapte, între orele 20:00 și 05:00, și a închis școlile și toate magazinele neesențiale. "Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinați", a mai spus Kariņš, adăugând că numai angajaţii din domeniile esenţiale vor putea continua activitatea cu prezenţă fizică, la locul de muncă. Astfel, Letonia devine prima ţară din Europa care revine la restricţii dure, cum este şi carantina nocturnă, pe măsură ce valul patru de COVID-19 face tot mai multe victime.

Săptămâna trecută, președintele leton, Egils Levits, a fost depistat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, motiv pentru care şi președintele finlandez Sauli Niinistö, cu care se întâlnise recent, a fost nevoit să intre în izolare. Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prima ţară din Europa care revine la lockdown pe timp de noapte, sufocată de valul 4 COVID